bio - sex and the city

Ikväll har jag varit och sett Sex And The City på bio!

Det var kul att se de härliga karaktärerna Carrie, Miranda, Charlotte och Samantha igen. Det var verkligen en tjejfilm - inte en enda kille satt i biosalongen, eller berodde det bara på att det var final i fotbolls-EM samtidigt?!

SF Bio: Sex and the city
bilden är lånad från sf.se


Filmen var helt klart kul och sevärd - inte minst för alla snygga skor och kläder...även om jag innan var lite skeptisk till en 2 1/2 timma lång film, som "fortsättning" på en jääättelång TV-serie.


Nattinatt! Stina


scraplift

Nu kan jag visa LOn som var med i förra numret (Maj/Juni) av Scrapbooking mm. Utmaningen var att scraplifta en LO som Lindzi har gjort (skall länka här så småningom, när Lindzi har bloggat sin LO).

För er som läser här och inte scrappar, skall jag försöka förklara lite. En LO - layout - är själva sidan som man scrappar. Att scraplifta är att titta på en layout och hämta inspiration från den när man gör sin egen layout. Man kan välja att lifta hela upplägget eller välja någon färg, dekoration, formulering etc... (Sedan finns det en typ av scraplift som kallas för CASE - Copy And Steal Everything och då gör man en "kopia" av någon annans layout. Nu fick ni en liten överkurs också *ler*)

Till min scraplift valde jag att scrappa fotografier på barnen när de fiskade krabbor från "vår" badbrygga utanför Grebbestad förra sommaren. Det var ju en väldigt regnig och kylig sommar ifjol, så det lockade inte direkt att bada. Men fiska krabbor är alltid spännande och kul, både för barn och vuxna!Hoppas, hoppas, hoppas att sommaren blir bättre i år! I mitten på veckan som kommer har SMHI lovat att sommarvärmen skall komma *längtar*

Kram! Stina

rolig postdag!

Så roligt det är att komma hem från jobbet och upptäcka ett alldeles nytt och tjockt nummer av Scrapbooking mm!
Det var precis vad som hände igår *glad*. Sommarnumret (Juli/Augusti) fylld med massor av härliga layouter och kort att inspireras av, titta noga på, lusläsa materiallistor till (ja, jag vet - jag är inte riktigt riktig men jag läser faktiskt materiallistorna).

Extra roligt - för mig - är att min scrapliftLO är med på sidan 96. Tack söta Paula för inspirationen!

Kram! Stina

svisch!

Ungefär så känns det - svisch!

Nu har tiden börjat flyga iväg! Det är väl bra i och för sig, för det finns ingen tid att ha långtråkigt, och semestern närmar sig med stormsteg. Men jag vill ju att semestern skall kännas lång och vilsam, när det väl är dags.
Ja, ja, det gäller väl att försöka varva ner i god tid innan, så att man orkar slappna av på semestern *skrattar*

Midsommarhelgen var förstås ganska vilsam - med solsken och regn om vartannat, precis som det brukar. Men himmel som det blåste! Vi hade laddat med partytält modell större för att skydda mot regn, och det var ju tur att inte hela tältet lyfte och blåste bort!
Sill, öl och nubbe, jordgubbstårta, ängsblommor, glada barn, dragspel och dans kring midsommarstången - traditionellt så det förslår!
Men årets första dopp får vänta lite till. Barnen badade förstås - trots att det blåste och var kyligt både på land och i vattnet.

Kram! Stina

egna overlays

Idag har jag lekt och gjort egna overlays av OH-plast med Pysselmyrans stämpelmotiv. Det var kanonroligt, men man behöver vara försiktig och ha extra tålamod, för himmel så lätt det är att glida iväg lite när man stämplar på OH-plasten!

Jag började med att stämpla på den lite skrovliga sidan på OH-plast för bläckstråleskrivare. För säkerhets skull lät jag arket ligga och torka en stund efter stämplingen, så att jag inte skulle råka kladda ut det stämplade. Sedan laminerade jag arket - både för att "säkra" stämplingen, och för att jag då slipper få motivet spegelvänt utan kan ha rätta sidan upp.

Det kanske går att stämpla direkt på den bakre insidan av lamineringsarket...är det någon som har testat det?

Såhär blev mina overlays - på några DT-kort för Pysselmyran.Så fick jag äntligen använt mina Punchinella för första gången också *nöjd*.

Det skall bli spännande att använda mina overlays på LO's också - men det blir inte ikväll.

Kram! Stina

pysselmyrans nya motiv

Här är mitt första kort med de nya stämpelmotiven från Pysselmyran.Jag har använt en urtavla, visare och bakgrundsstämpel. I Pysselmyrans blogg finns en beskrivning på hur jag har gjort kortet.

Kram! Stina


många studenter

Så här års är det många studenter som skall gratuleras.

Här är några av årets studentkortStudentmössan och textstämpeln är från Pysselmyran, swirlen är Autumn leaves (flourish v 2 by Rhonna Farrer). De blå-gula bandet har jag köpt i paket om 3x3m på Konsum (i det där stället där det finns blå-gula sugrör, serpentiner och annat inför examen och nationaldagen, ni vet). Det funkar bra till kort, fransar sig inte när man knyter.

Kram! Stina

student och gratulation - Pysselmyran

I väntan på de nya stämpelmotiven som Pysselmyran släpper till försäljning på mässan i Leksand om ett par veckor, har jag gjort ett par studentkort och ett gratulationskort med några gamla favoriter.Jag har använt stor studentmössa och text ur student-kit, bok, swirl och stor bil från Pysselmyran.

Igår fick jag några av Pysselmyrans nya motiv - så användbara! De skall bara monteras, så skall här stämplas *ler*
Sofia, Karin och Sandra har redan gjort flera fina LOs med de nya motiven. Smyg in på Pysselmyrans blogg *pekar på länken till höger* och kika vetja!

Kram! Stina

blåsig dag

Idag har det varit en riktigt blåsig dag!

Jag har kört till Göteborg tur och retur. Det kändes lite läskigt när kraftiga vindbyar tog tag i bilen, särskilt på motorvägen där det var rätt mycket trafik, och jag fick sitta på helspänn hela tiden för att parera.
Att köra bil i stan är inte min favoritsysselsättning direkt, så jag körde raka vägen till Nordstans parkeringshus och ställde bilen där. Sedan gick jag dit jag skulle. Det är skönt att få lite frisk luft efter ett par timmar i bilen. Men idag blev det lite väl mycket frisk luft samtidigt - jag trodde nästan att jag skulle blåsa bort.
När jag kom hem igen var jag helt slut...jag tror faktiskt att det var blåsten och anspänningen att köra bil i den byiga vinden som tog musten ur mig.

För ett tag sedan firade vi ett par arbetskompisar som har valt att gå i tidig pension.
Såhär blev korten som jag gjorde till uppvaktningen
Jag har använt några av mina favoritstämplar - Journaling biljett och Stjärnflocka (stor och liten) från Pysselmyran, fjäril från design by Peterlina och  swirl från Autumn leaves (Rhonna Farrer, flourishes v 2). Hjulspåret är från en av stora C's legomotorcyklar som jag har lånat *ler*

Nyss fick jag veta att det är spännande post på väg till mig *längtar*
Snart kommer det att visas nyheter här, men titta gärna in hos Pysselmyran för en tjuvkik redan nu!

Kram! Stina

nytt liv

En liten stunds koncentrerat photoshoppande har givit ett helt nytt liv åt ett av mina foton *ler* Jag har gjort första uppgiften i Photoshopkursen och här är resultatet!

Före


Efter


Helt otroligt vilken skillnad det blev!
Har jag kanske tagit i lite för mycket? Vet inte, men vilka möjligheter som har öppnats för alla "hopplösa" foton som jag inte har nänts slänga *ler* Kommer nog inte att radera ett enda misslyckat foto i fortsättningen, innan jag har testat det här knepet.

Nattinatt! Stina


sommarvärme bloggtorka och Photoshop-kurs

Det är inte klokt så härligt väder det är!! Över 20° sent på kvällarna och helt ljuvligt sommarväder på dagarna. Det är bara att hålla tummarna för att detta håller i sig!

Trädgården pockar på uppmärksamhet varje ledig stund, det behöver vattnas och rensas. Inte har det blivit mycket tid över till varken scrap eller blogg. Några kort har jag gjort, men det är också allt...visar lite senare tror jag (har inte direkt lust att ladda ur dem ur kameran just nu).

Här är ett kort som jag gjorde till ett födelsedagskalas i helgen som gick.
Den söta dinosaurien kommer från Pysselmyran.

I sista minuten hoppade jag på Mikaelas Photoshopkurs som startade den 1 juni - så kul!! Än så länge har jag bara läst in arbetsuppgifterna och kollat hur bra de övriga deltagarnas bilder blir, men snart så skall jag jobba ikapp med uppgifterna. Det verkar finnas oanade möjligheter även i PS Elements. Visst finns det testversion av "stora" PS att ladda ner, men jag skall försöka lära mig hitta i Elementsdjungeln först, tänkte jag.

Ooops! Nu börjar det bli mörkt ute - då missade jag min snigelrunda idag *synd* Nåja jag spred ut rätt mycket Snigelfritt på det värsta stället igår kväll, så förhoppningsvis äter de ihjäl sig själva.

Kram! Stina

RSS 2.0