västkustvinter

Efter förra veckans tärningskast i Scrapopol hamnade jag på en "gata" som heter Pysselgränd. Utmaningen bestod i att använda en dikt på sin layout eller kort.

Så här blev resultatet:Fotona på min LO är drygt 20 år gamla! Jag fotade dem till ett grupparbete (om fiskindustri) i gymnasiet. De är från början framkallade från diabilder. Nu när jag ville scrappa dem, scannade jag av sidan i fotoalbumet, fixade lite i photoshop, och skrev ut dem ungefär hälften så stora som "originalen".

Fotona visar vintervy över Smögen och Hållö från Fisketången (Kungshamn). Vilken hemlängtan jag fick av att arbeta med dem! Det är något särskilt med västkustvinter...

Dikten heter Västkustvinter och är skriven av Kjerstin Danielsson.
Om det är svårt att tyda texten på LO'n så kommer den här också:


Västkustvinter

Nordanvinden håller sig lugn.
Det har snöat.
Staketspjälorna har små vita mössor
som fastlagsbullar innan locket lagts på.

Granitöarna har dragit
hermelinmanteln över sig.
Konturerna har suddats ut
kända landmärken försvunnit.

Solen bryter fram
blänker i det stilla vattnet.
Ålkråkan fiskar
uppvaktad av havstruten.

Paradiset ligger utanför mitt fönster.

Sydvästen rasar.
I tjugo sekundmeter driver den
regnet mot rutan
med tjutande ursinne.

Fyrarnas blänk
och de grå skären
slukas av låga moln.
Havet piskas till skum.

Men paradiset ligger kvar. 
                               (Kjerstin Danielsson)


Kram! Stina

jack-o'-lantern

Förra året var första gången jag skar till jack-o'-lanterns (pumpalyktor) till halloween. Det var faktiskt ett tuffare arbete än vad jag hade väntat mig - de var ju stenhårda och svåra att skära i. Men det var väl värt besväret, för barnen uppskattade lyktorna massor!Kul och annorlunda (för mig) att scrappa 12" x 6". Jag har bara gjort några stycken layouter i det formatet, men det kommer att bli fler, det känner jag på mig!

Nu är det snart dags att skära till årets jack-o'-lantern. Men det blir bara en i år. På fredag (sista oktober) är det Halloween. Pumpan är redan inhandlad.

Kram! Stina

närbild

Jag kom på att jag faktiskt kan visa den här layouten nu. 
Visst kan de här färgerna passa bra i höstrusket?!Fotona föreställer en vårkrage i min rabatt. Jag har varit väldigt nära med kameran i makroläge. Kul att exprimentera!

Jag gjorde layouten till scrapliftutmaningen till nov/dec-numret av Scrapbooking mm, men den valdes inte ut till publicering.
 AnnaB har gjort layouten som jag har liftat. Tack för inspirationen Anna!

kram! Stina

flax flax

Jag hoppas verkligen att det inte stämmer med talesättet "du är vad du äter". För med så mycket kyckling och ägg som jag har satt i mig sedan jag började med GI för en dryg månad sedan, så växer det  väl snart ut vingar på mig!

I dag kände jag mig beredd att betala en hundring för att få lov att äta en macka till kvällsmat!

Men men, det tar tid att vänja in nya vanor...än så länge håller jag på med "rivstart" men jag funderar på att gå över till en annan fas snart, så att jag får lite mer recept att välja på.  Och få lov att kalasa på lite quinoa och fullkornsris. Jag får nog vara ärlig och erkänna att jag faktiskt har ätit kyckling mest av lathet - det är lätt att köpa färdiggrillad kyckling, tomat, avocado och en påse blandad sallad i affären, när jag inte har orkat förbereda matlåda till lunch.

Något annat som får mig att flaxa omkring och kackla av glädje här hemma är det nya numret av tidningen Scrapbooking mm som kom i brevlådan härom dagen. Två av mina layouter är publicerade! *flax flax* På sidorna 87 och 107 är mina layouter - vintriga sådana, som jag scrappade mitt i sommaren!

I dag har jag bytt försäkring på bilen! Nu (eller snart i alla fall) får jag bättre ersättning om något skulle hända.
Men jag hoppas ju förstås att jag inte ska råka ut för något *peppar peppar* 

Kram! Stina 

scrapopol

Jag är med och spelar Scrapopol på scrappa.com!

Så här ser min spelplan ut efter första tärningskastet:Vecka #1:
Du går över till Hantverkargatan!


Veckans utmaning för mig är att använda paperpiecing - pp - på en layout eller kort.
Hmm, inte hur enkelt som helst att komma på något. Jag brukar inte pp:a, så nog var detta en utmaning!

Jag valde att göra ett kort till utmaningen. Så här blev resultatet:Vad är då pp:at på kortet?

Den lilla häxans klänning med ficka och lapp, skorna och häxhatten. Jag har stämplat klänningen, lappen och fickan på olika mönstrade papper, klippt ut och limmat fast på rätt plats. Skorna och hatten har jag färglagt separat, klippt ut och limmat fast. Det ville sig nämligen inte alls med färgläggningen först - allt flöt ut - så jag fick göra ett nytt försök. Då ville jag inte riskera att ansiktet blev grått i kanterna, utan jag pp:ade helt sonika både hatt och skor.

Pumpan har jag ritat och klippt ut från cardstock i två olika orange nyanser. Sedan har jag färglagt skuggor med promarkers och fluid chalk, och limmat ihop delarna till en pumpa.

Hur går spelet eller tävlingen till?

Alla deltagare har en egen spelplan. Tärningen slås en gång i veckan. Varje "gata" har en utmaning, som man skall göra innan veckan är slut. Gör man utmaningen får man ett nytt tärningsslag. Om man inte lämnar in utmaningen i tid, får man stå över kastet till veckan därpå. Den som först har stannat på alla "gator" och gjort utmaningarna vinner och får pris.
Det är alltså inte en tävling som går ut på att göra "bäst" utan att göra utmaningarna, lämna in dem, och ta sig runt spelplanen snabbast. Kul!

Kram! Stina

1 år

Tänk vad tiden ändå går fort när man har roligt!

I dagarna var det ett år sedan jag startade bloggen. Innan hade jag fundrerat både en och två gånger på om jag skulle våga blogga. Vem som helst kan ju läsa!

Jo så är det ju. Jag vet inte vem som läser det jag skriver om här. En del av er lämnar en kommentar ibland - det är kul!
Någon jag känner säger ibland - "jag läste på din blogg" - det är också kul!

Här blandar jag kortmakeri och scrapping med små och stora saker som händer i min vardag. Ja, det tänker jag fortsätta med. Och jag hoppas att ni vill fortsätta att kika in till mig emellanåt!

Kram! Stina

rättvist

Rättvist skall det vara, naturligtvis!

Skolfotona kom i slutet av förra veckan, och det är dags att börja byta småbilder med varandra i skolan.

När stora C gick i förskoleklass klädde jag en liten tändsticksask med mönstrat scrap-papper till honom att ha sina bytesbilder i. I år går lilla J i förskoleklass och får för första gången små skolfoton att byta med kompisarna. Såklart måste Den Snälla och Rara Mamman göra en likadan liten ask till hennes bilder! Något annat går ju inte an!

Så nu får jag vända upp och ner på hela huset för att hitta en likadan liten tändsticksask att klä om...det är nog säkrast att asken är färdig till i morgon bitti, annars blir hon inte god att tas med.

Ett av de första orden lilla J sa när hon började prata - förutom Nej, Ja, Mamma och Pappa - var "Ovist". Gissa vad det betyder *skratt*

Javisst, orättvist förstås!

kram! stina

sliten...

Hmm... vet inte vad det beror på, men jag är såå sliten...

Har haft en trevlig helg och umgåtts med vänner, tagit det lugnt och njutit av att det faktiskt blev lite fint höstväder i alla fall.
Men någon ny energi lyckades jag inte få med mig till arbetsveckan som började idag.

Släpar mig i säng och hoppas på att jag somnar på direkten, så att det blir en piggare dag i morgon med mer lust och energi.

Godnatt och kram! Stina

fredag igen!

Så har denna hektiska arbetsveckan också tagit slut *puh* och det är tidig fredagkväll.

Ikväll kommer jag för första gången sedan starten att strunta i allt vad GI heter, för ikväll blir det pizza!
Jag har ju bestämt mig för att "bara" köra GI-racet från måndag frukost till fredag lunch, men hittills har jag hållit schemat på helgerna också *klappar mig på axeln*

Hur har det gått då?

Jo, över förväntan bra faktiskt! Midjemåttet har minskat med ca 4 cm och vågen visar ungefär 2kg lättare. Inga banbrytande resultat kanske, men jag är supernöjd så här långt! Jag har ju inte ätit EN ENDA godisbit eller chokladbit eller chips eller glass eller....ja ni hör! Bara det är GULD för mig!

Nu skall jag sätta mig med min bok och ett glas vin och njuta av fredagskvällen!
Bilden är från i somras och boken är utläst - men jag håller på med en annan av samme författare. Gillar honom!

Barnen och kompisarna har bio i källaren och ser StarWars, papporna tar en avkopplande fredagsbastu.
Vilket skönt Fredagsmys!

Kram! Stina

barnkalas

Vi hade barnkalas här i lördags!

Det var äntligen dags för stora C att  få bjuda sina kompisar på kalas. Han har varit 8 år i två och en halv månad redan, men det har inte funnits möjlighet att ha hans kalas förrän nu i helgen som var. Det är lite svårt med planeringen när födelsedagar hamnar mitt i semestern...

Kalaset blev riktigt lyckat. Vi hade fint väder nästan hela tiden, så de planerade uteaktiviteterna kunde genomföras utan regnkläder! Nästan alla inbjudna gäster kom, vi var 17 barn i huset. Livat var ordet, sa Bull...
Maten var god, tyckte de flesta iallafall. Stora C var väldigt nöjd med de presenter han fick.

Jo förresten, en sak var inte bra - glassen...Jag hade köpt Hulken-isglass från Diplom-Is.  Den såg helt livsfarlig ut - giftgrön och blå. Den var inte god, tyckte barnen...och fick lov att slänga glassen i slasken om de inte ville äta upp. Så lärde jag mig en läxa. Bäst att köpa Piggelin som vanligt i fortsättningen alltså!

Såhär såg inbjudningskorten ut. Jag hade gjort flera olika färger på bilen, men dessa två var de som var kvar till fotograferingen.Bilen är från Pysselmyran och biljetten är från Mirabyll på Scrappiz.se. Jag har ändrat texten och typsnittet, men grunden till biljetten är Mirabylls - Tack!

I söndags var stora C iväg till två tjejer i klassen som hade gemensamt födelsedagskalas. Två presenter och två kort skulle han ha med sig. Det blev den rationella varianten med exakt likadana presenter (både innehållet och inslagningen) och likadana kort. Råååsa!Korten är ca 7,5 x 7,5 cm stora.

För några veckor sedan var det två andra tjejer i klassen som hade gemensamt födelsedagskalas. Då var presenterna olika men korten till båda tjejerna hade samma uppläggTårtan är en av Pysselmyrans nyaste stämplar. Korten är ca 7,5 x 7,5 cm stora.

Kram! StinaRSS 2.0