assistent

"Du tar så knäppa foton"

Det får jag höra ibland - av någon i min omedelbara närhet *ler*

Ja, sedan jag började scrappa har jag nog tagit ett och annat knäppt foto. I alla fall ser de väldigt knäppa ut när man bara bläddrar igenom dem i fotohögen. Men min tanke med dessa knäppa foton är att de skall kunna vara en detaljbild bland andra bilder på en layout, eller helt enkelt bara passa till ett tema eller till något som jag vill berätta om.
Det här fotot är såklart ett sådant knäppt foto. Jag tycker att det är roligt!

Layouten gjorde jag till förra veckans utmaning i Scrapopol på scrappa.com (gata - Scrapmaran) där utmaningen bestod i att använda cirklar.

Visst passade fotot perfekt till det temat?

Kram! Stina

vänner

På medlemsforumet på scrappiz.se har det varit skissutmaning.
Här är mitt bidrag
Lilla J brukar sätta upp sina gosedjur så här fint på rad i sängen.
Alla vännerna skall vara med när hon skall sova, fast det är bara en i taget som får bli omkramad hela natten, de andra får sitta kvar längs väggen.

Här är Giraffis, Pyjamasnallen, Nallen som sjunger, Gamla och Nya Pippilotta och Nalle - sedan fortsätter raden med en massa smågosedjur, Nalle Puh i olika storlekar, fler nallar och hundar och...

De gröna prickcirklarna är rub-ons som är riktigt blingiga och glittrande i verkligheten. Journalingcirkeln är en stämpel från Pysselmyran.

Kram! Stina

några frågor och svar

Jag har blivit utmanad av maybe*mej att svara på några lagom utlämnande frågor.
Varsågoda! Här kommer några sanningar om mig:

Vilken mat äter du ofta?
Oj, det blir nog kyckling det. Särskilt sedan jag började med GI-metoden...det har blivit kyckling på både längden och tvären, känns det som. Fast jag måste erkänna att jag aaldrig köper hel kyckling och lagar till. Jag tycker nämligen att det är lite läskigt att skära i hel kyckling, så det blir färdigstyckat för min del.

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Jag är nog den som oftast hjälper till att duka av, eller sätta fram, eller diska. Jag har väldigt svårt att bara sitta.

Var sitter du helst när du bloggar?
Vid vår stationära dator som står i ett rum i anslutning till vår gillestuga/TV-rum.

Köper du ofta Triss?
Nej aldrig! De få gånger jag köper Triss är  som nödfallspresent på Fars Dag, eller liknande. Jag köper aldrig till mig själv, för jag vinner ju aldrig - logiskt eller? *skrattar*

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
Jag har inte varit på speciellt många utlandssemestrar. Men i höstas var vi i Turkiet (Pegasos Royal i Incekum utanför Alanya) och det var en underbar vecka för hela familjen! Barnen säger ofta "när vi åker till Turkiet nästa gång..." så de vill absolut åka tillbaka. Annars trivs jag väldigt bra med vår svenska opålitliga sommar, som vi oftast brukar tillbringa på Värmlandsnäs, i Kungshamn och utanför Grebbestad.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Det blir oftast tv 4 eller kanal 5.

Vilket är ditt favoritvin?
Rött vin. Rawsons Retreat (Penfolds, Australien) är en favorit. Så gillar jag Ricasoli i bag-in-box också, och Killawarra och...

Här är reglerna:Välj ut 4 stycken som du vill ska svara och utmana dem sedan på deras bloggar. Be dem läsa din, och låt personen som utmanat dig veta när du svarat på utmaningen.

Den här utmaningen har ju gått runt ett tag, så det är inte helt lätt att hitta fyra att utmana som inte har varit utmanade tidigare, men jag gör ett försök och utmanar

Mamma

Viktoria

Nygamlan

Helene


Kram! Stina


favoritlayout

Vilken är din absoluta favoritlayout - som du har gjort själv?
Det undrar Silwerstar och utmanar alla läsare av hennes blogg att visa upp sin egen favorit bland sina egna layouter.

Just nu är det här min favoritOch här är motiveringen...

Det jag gillar med den här LOn är färgerna och det relativt enkla upplägget. Jag är också nöjd med mina egna overlays, som jag tycker passar bra ihop med glas-skålen på fotot och känslan av vatten. Det var första gången jag använde punchinella och wellpapp...och ja, jag är nöjd med LOn. Den blev en favorit!

Kram! Stina

ett julkort

Årets första julkort till den "egna" högen är klart *yay*Stämpeln är ur fjolårets julkit från Magnolia. Jag har färglagt med promarkerspennor (änglavingarna är mycket svagt ljusblå, och särkarna är svagt ljusgrå i kanterna, kring motivet är också en ljust grå skugga - men allt det försvann i scanningen, så tänk er lite mindre vitt och lite mera liv i motivet).

Bakgrunden har jag stämplat med swirls och röd stämpeldyna på akvarellpapper.

Kortet gjorde jag till förra veckans utmaning i Scrapopol (gata - Pappersbruket) att skapa eget mönstrat papper.
Eftersom utmaningen var det mönstrade pappret, valde jag att inte dekorera kortet alls, och lät det mönstrade vara en dekoration i sig.

Snart är det jul igen *trallar* Måste leta fram skivorna med julmusik nu...så att stämningen infinner sig.
Jag såg att ICA säljer en ny julskiva med Peter Jöback (till förmån för World Childhood foundation). Skall försöka få tag på den.

Kram! Stina

bättre bild

Nu har jag bytt ut den scannade bilden på min layout "vit vinter" i det här inlägget, mot en bättre. Jag har fotograferat layouten i dagsljus, och jag tycker i alla fall att fotot visar layouten mer som den ser ut i verkligheten.

Kram! Stina

nöjd


Nu känner jag mig riktigt nöjd *ler*


Fönstren är tvättade, alla i hela huset *skönt*

Världens godaste chokladkaka står i källaren och stelnar. Nu fattas bara en kolakräm som jag skall koka imorgon.

En stor gryta med höstsoppa står och puttrar på spisen.

Det har varit solsken idag!

Barnen sover sött.


Resten av lördagskvällen skall jag bara njuta.
I morgon blir det att gå upp tidigt och fixa till födelsedagskalaset. Älskade P fyllde ju år i torsdags, och i morgon kommer familjen och firar!

Kram! Stina

extra

Extra mycket ork skulle jag behöva ha nu... Det är kanske bara torsdagströttheten som har slagit till, men det hade varit käckt om man kunde beställa extra ork någonstans. :D *vill ha*

Försöker muntra upp här i bloggen med ett grattiskort jag gjorde för ett tag sedan!Idag hurrar vi och gratulerar älskade P som fyller år. Barnen väckte honom med sång, paket och egentillverkade kort i morse. *hurra*

Kram! Stina

vit vinter

Jag fortsätter att spela Scrapopol, och har lyckats hänga med i utmaningarna i fyra veckor nu. Det hänger på minuter varje vecka innan jag har hunnit klart, fotat eller scannat, photoshopfixat så att det ser ungefär ut som på riktigt (det blir ju så konstiga färger när man fotograferar i lampljus på kvällen) och till sist laddat upp mitt resultat i forumet...men hittills har jag lyckats hålla mig inom tidsramen. Igår hade jag en halvtimma tillgodo innan tiden löpte ut *puh*


 

Förra veckan var jag på Dekorvägen och utmaningen var att scrappa monokromatiskt - allt skall vara i samma färg, nyanser är tillåtna. Jag valde vitt. 

De olika vita pappren gjorde att mitt "vita" foto såg riktigt grått ut. Jag stämplade därför snöflingorna (på OH-plasten) i svagt silver. Jag har stansat ut bokstäverna i titeln i OH-plast och cardstock, och limmat OH-bokstäverna på cardstockbokstäverna. Det ser riktigt isigt ut i verkligheten. Gör sig inte riktigt lika bra på bild, tyvärr..

"Mönsterpappret" i bakgrunden är faktiskt ett tårtpapper! Jag har sett flera som har använt det på sina layouter, och jag tyckte att det passade bra till den här layouten och ville testa. Det är alldeles säkert inte syrafritt, men fotot är ju inte speciellt betydelsefullt, så jag chansar.

Nu skall jag till kören och sjunga *trallar*

Kram! Stina

sakletare

I somras lekte barnen sakletare och gick på upptäcktsfärd!

Vår lilla J och hennes kusin M - båda då nyss fyllda 6 år, tog en tur i skogen kring sommarstugan och skrev ner alla saker som de såg. Jag sparade lappen, och fotograferade några av deras fynd dagen efter.
Då var det förresten dags för en ny sakletarrunda. Hela familjen skulle vara med och de små bestämde i vilken ordning vi skulle gå och var vi skulle leta *skrattar*Layouten har jag gjort till förra veckans utmaning i Scrapopol. Min "gata"  var Stämpelvägen och utmaningen var att skapa utan mönstrade papper.
Jag valde att använda många foton och bara ha barnens lapp och dymoremsor som enda dekoration. Om ni undrar över stavningen...jo det är så en 6-åring med skrivlust noterar!

Med lite fantasi kan man (i allafall om man känner till var de har varit) faktiskt läsa vad de har sett  *skrattar* eller vad sägs om RAMLALDAS? 

Ett gammalt utedass som har tjänat som nätbod nere vid sjön de senaste åren och som nu har förfallit....ett ramlat dass helt enkelt. Självklart eller hur?!

Lätt som en plätt om man försöker tänka lite annorlunda, och inte så "vuxet". Det tål att funderas på...För att busa till det lite och tänka annorlunda har jag medvetet avstavat titeln på fel ställe.

Kram! Stina

kort kort kort

Här är några kort som jag har gjort för Pysselmyran. Mönstrade papper kommer från Maja Design och stämplarna är Pysselmyrans. De flesta dekorationerna kommer också från Pysselmyrans butik.

Först ut är tre kort som jag gjorde vid demo-bordet i Pysselmyrans monter på Scrap- och kortmässan i Karlstad, sista helgen i oktober.Så har jag gjort några julkort också - redan ;D
Dessa är DT-kort för Pysselmyran, några "egna" julkort har det inte blivit än - jag lär väl sitta i sista stund med dem, som jag brukar *skrattar*

Kram! Stina

RSS 2.0