jag har lite saker på gång...

Det ser tvärdött ut här, ser jag - har inte hänt något kul på ett bra tag. Men det är inte riktigt som det verkar. Jag har lite saker på gång, som jag inte kan visa riktigt än...bl a en layout som spökar lite för mig.
Jag har fotona, jag vet vilket papper jag vill använda, har till och med en skiss att utgå ifrån - men något saknas.... Och ja, den är till en utmaning, så jag kan inte heller visa den här och ropa på hjälp. Möjligen kan helgens adventspyntande lösa lite knutar *hoppas*
I vilket fall, nästa vecka kommer jag att visa layouten (hur den än blev). Ett eller annat nytt kort kan komma upp här under helgen.

Kram! Stina - som rotar bland kartonger efter adventspyntet

webshopping

Vilken tur att det finns möjlighet att shoppa på nätet! Den enda skidjackan som fick godkänt av stora C när vi var i Karlstad igår, fanns ju naturligtvis inte i hans storlek. Ikväll surfade jag in på hm.com och där fanns den kvar! Så nu har jag beställt jacka och skidbyxor, och det bästa av allt - förutom priset - är att det levereras innan jul! Så det blir rättvist i pakethögen - skönt!

Kram! Stina


äntligen IKEA

Igår kväll bestämde vi oss för att ta en shoppingtur till Karlstad idag. Det är absolut dags att börja köpa julklappar och barnen behöver nya skidkläder. Lilla J växer så det knakar och har växt ur nästan alla sina vardagskläder. Stora C behöver nya "fin"kläder. Så vi packade in oss i bilen efter frukost och gav oss iväg!

Sedan for vi runt i butikerna på Bergvik som skållade troll hela förmiddagen. Just när vi tagit oss till avdelningen för barnkläder på KappAhl (varför skall barnkläderna hänga längst in i butiken?!) blev lilla J kissnödig så jag fick ta henne i handen och gå ut ur affären och ända till toaletterna. Tillbaka igen letade vi kläder - hur lätt är det att behålla humöret när barnen bara vill se på film och tycker att alla kläder är fula, och inte vill prova dem?! I alla fall, vi tog oss igenom H&M och Lindex också. Då började stora C att klaga över att han var hungrig och ville äta lunch, lilla J var varm och ville gå och fika. P och jag ville titta efter skidkläder på Intersport också innan vi skulle ta oss till IKEA och DÄR hade vi tänkt att vi skulle äta lunch.

Nehej, stora C var jättesur inne på Intersport, alla skidkläder var JÄTTEFULA tyckte han, och dessutom fanns ingenting i hans storlek, typiskt! Vi hittade i alla fall slalompjäxor och hjälm till lilla J och skidkläder till henne (hittade vi på H&M). Så efter Intersport traskade hela familjen i rask takt bort till andra änden av köpcentret och beställde mat på - McDonald's - vilken kulinarisk upplevelse...

Till slut var alla mätta och lite gladare och vi packade in oss i bilen och åkte till IKEA. Dit hade jag tänkt mig att åka redan när de öppnade i slutet av augusti - idag blev det äntligen av!
Barnen ville bli inlämnade på "Småland" och i det läget tyckte både P och jag att det var en ganska bra idé! En hel timme gick vi omkring och strosade och letade tips för hur vi skall lösa det med skrivbord och hyllor i barnens rum och lite andra smarta lösningar för resten av huset. När barnens tid i "Småland" var ute gick vi och fikade. Barnen ville naturligtvis stanna i restaurangen och se färdigt på filmen som visades i barnhörnan...

Vad vi handlade på IKEA?
Värmeljus, doftljus, nya temuggar till köket ( vita 365+), omslagspapper till julklapparna och batterier....men vi fick med oss lite inspiration iallafall. Nu skall vi bara mäta lite mer här hemma och bestämma oss *ler*

Kram! Stina

Julkortsbeställning och DT-kort för Pysselmyran

Sitter här med en julkortsbeställning, som jag lovade göra i ett svagt ögonblick, när det var lååångt kvar till jul *ler*
Det är så kul när man väl kommer igång, lite glögg och en cd med julmusik, så är det bara att köra! 
Jag har bestämt mig för att hålla korten relativt enkla - men vill inte göra alla helt likadana, så jag varierar mig lite grand. Hittills har jag gjort 6 st av en modell och 5 st av den här modellen. Beställningen är på 25 st, så jag har nästan kommit halvvägs.

Just detta kortet är ett dt-kort för Pysselmyran (men i samma modell som 5 av beställningskorten):

image41


Jag har använt stämplarna Gammaldags text, julgranen från förra årets julstämplar och årets GodJul-poststämpel.
Först har jag stämplat granen, maskerat den och stämplat texten över. Jag har färglagt stjärnan och stammen. Så har jag stämplat granen på ett grönt mönsterpapper, klippt ut och limmat på den maskerade granen. Till sist har jag lagt 3D-lack på stjärnan och guldstickles på girlangen kring granen. Runt motivet har jag skuggat med en ljusgrå Tilda-penna.

Kram!
Stina - som går och värmer på glöggen igen...

försenat farsdagsfirande

Passade på att uppvakta pappa och svärfar, med farsdagskort och presenter, igår när vi hade födelsedagskalas här hemma. Jag gjorde likadana skjortkort till dem, men med olika färg/mönsterpapper. Så här såg de ut:

image41

image42

Jag använde en 6" x 6" bit mönsterpapper till vardera kortet. Delade det i två hälfter (= 3" x 6" ungefär storlek som en 100-lapp) och vek skjorta av den ena delen. Rev den andra delen i två delar, på längden, och använde dessa rivna remsor på kortet.
Farsdagsstämpel från Pysselmyran. Övrigt använt: primablommor, rhinestones, floss, fluid chalks och svart penna.

Skjortorna har jag vikt efter beskrivningen i senaste Scrapbooking mm (utan dubbelvikning på kragen), men jag tyckte att ärmarna blev lite för stora, så jag gjorde ett slag på dem. Så roligt det var att vika skjortor igen, har inte gjort det på länge! (Mitt allra första farsdagskort var faktiskt ett med en sådan här liten skjorta på - några år sedan...)

Kram! Stina

grattiskort till P

I tisdags fyllde P år och imorgon kommer nästan hela familjen hit på kalas! Det skall bli så roligt att träffa allihop!
Så här blev mitt gratulationskort till honom:

image40


Jag har använt papper från Bazzill och Chatterbox. Stämplarna är från Magnolia (texten med hjärtat) och Pysselmyran (datumstämpeln). Jag har stämplat på vitt papper, målat med distress (väldigt utspädd) över och sedan chalkat kanterna med fluid chalks efter att jag skurit ut motiven.
Övrigt använt: QK-diecuts, band, häftklamrar, svart stickles (på hjärtat, cirkeln, och kring datumet) svart och vit penna.

Kram!  Stina

tjohoo! 100 kommentarer!

Vilken glad överraskning jag hittade här idag när jag loggade in! Ni som tittar in här hos mig lite då och då, har tillsammans lämnat 100 kommentarer! Så kul!

Jag blir så glad för era rara kommentarer. Tack snälla ni för att ni lämnar era avtryck här!

Vem lämnade den 100:e kommentaren? Jo det gjorde du, Annika. Tack!

Kram! Stina

en LO från i somras

I somras hade jag en period av scrapflyt och då fick jag gjort flera layouter som jag blev nöjd med, bl a den här.

Fotona är från våren 2004 när vi höll på att vårstäda i trädgården. Barnen (milde tid vad de har växt sedan dess!) hjälpte såklart till efter bästa förmåga. Lilla J har "klippit" gräset och storebror C hjälpte till med vårgrävningen.


image37


Jag har använt mönstrade papper från Maja Design och We R Memorykeepers, tycker att de funkar bra tillsammans. Rundlarna - även journalingcirlkeln - har jag stämplat med ett par olika flaskor, på baksidan av ett av de mönstrade pappren.
Att stämpla titeln med foamstamps och sedan sätta samma ord med andra bokstäver ovanpå såg jag första gången på en av Ulrikaulrikas underbara layouter "Gotland".  Jag tycket att det blir en läcker effekt. Tack för inspirationen, Ulrika!

(Ni får har överseende med blixtreflexerna i fotona, jag  har inte lyckats klura ut hur jag skall sätta ihop en scannad LO ännu...)

Kram! Stina

Tillägg och svar på Annikas fråga i kommentaren:
Jag använder mm's akrylfärg när jag stämplar med foamstamps (har inte testat något annat märke, så jag vet inte om det är någon skillnad) Jag tar ganska sparsamt med färg och stämplar med ett lätt men bestämt tryck. Skulle det behövas fyller jag i lite efteråt med akrylfärg och pensel.

Tags med stämplad bakgrund

Jag har gjort några tags som kan användas till "gå-bort-presenter" eller "värdinne-gåvor" eller vad man nu vill kalla den lilla presenten man ofta tar med sig när man är bortbjuden.

image34  image35  image36Jag har använt mig av färdiga tags och stämplat med olika löv och en swirl. Alla stämplarna kommer från Pysselmyran!

Löven har jag maskerat efter hand och swirlen har jag stämplat sist. Jag la tagsen bredvid varandra, tätt ihop, och stämplade de stora lönnlöven först. Så la jag över maskeringsbitar (samma motiv stämplat på t.ex en post-it lapp (så att det är klibb under en del av motivet) och utklippt) och stämplade eklöv, la på fler maskeringsbitar, stämplade ytterligare eklöv, fler maskeringsbitar, och till sist stämplade jag swirlar där jag tyckte att det såg tomt ut. Så chalkade jag kanterna och ritade en tunn linje längs kanterna. Sist limmade jag fast de utstansade bokstäverna, som jag chalkat, och knöt fast ett snöre och lite band.

Kram! Stina


fars dag imorgon

Nu på eftermiddagen är lilla J på 5-årskalas hos en dagiskompis. Till hennes present gjorde jag en tag, istället för kort. Rosa och massor med glitterlim! Tagen kan lilla M använda som bokmärke om hon vill.

image32
När vi hade lämnat lilla J på kalaset undrade C om han fick lov att göra ett farsdagskort tills imorgon. Klart att vi skulle passa på att pyssla ihop när vi är ensamma hemma, och ingen pappa som kan tjuvkika!

C är 7 år, och får inte använda mammas skärmaskin och QK-squeeze själv (dumma mamma), så jag har hjälpt honom att skära till pappren och att måtta in papper i QK-squeezen. Alla papper, färger och stämplar har C valt alldeles själv. Han har stämplat själv, färglagt, klippt ut bilen (det kom lite färg utanför linjerna och han tyckte inte att det var snyggt) och limmat. Han har också bestämt var allt skall vara placerat på kortet (jag har bara hjälpt honom att få fast de stora pappren och QK-bokstäverna rakt, skuggan under bilen är mammagjord också).
Såhär blev resultatet!

image33


Visst är C's kort från honom och lilla J till pappa URFINT!?!

Kram! Stina - stolt mamma

Nöter in sångtexter...

Kören som jag är med i skall sjunga "offentligt" nästa torsdag och fredag, och vi har bara två körövningstillfällen kvar innan dess - du milde tid, hur skall det gå?! Det kommer antagligen att gå bra, jag tror inte att vi har gjort bort oss hittills *ler* men jag kan inte låta bli att känna mig nervös för min egen del i alla fall.

Så nu pluggar jag in texterna till två sånger som  vi inte har sjungit tidigare (bara lite på körövningen)...skriver av och sjunger - om och om igen. Att det ska vara så svårt att komma ihåg ett par sångtexter!

Kram!
Stina - som knappt hittar till pysselhörnan längre...

Fallande löv

Idag har jag krattat löv i trädgården, troligen inte för sista gången i höst. Men nu är det ändå inte så mycket löv kvar på träden, så...
 
Igår gjorde jag ett kort med fallande löv.
Här har jag använt mig av maskningsteknik när jag stämplade löven. Skylten har jag klippt ut och monterat på 3D-kuddar.

image34

Stämplarna är eklöv #1, eklöv #2, lönnlöv (stort) och oval skylt, scalloped (stor) från Pysselmyran.

(Knasiga färger - kortet är vitt i botten, men jag får inte till det i bildredigeringen, ni får tänka er vitt istället)

Kram! Stina


äntligen fredag

Så har den här arbetsveckan också tagit slut. Ibland känns det som om det bara är måndag och fredag, dagarna däremellan rusar på med jobb, barnens och våra egna aktiviteter och allt annat som måste göras. Helgen är ofta uppbokad med trevliga aktiviteter och försvinner snabbt förbi.

Ikväll har vi inget särskilt planerat, så jag skall passa på att pyssla lite efter fredagsmyset, så kanske jag har något nytt att visa här under helgen *hoppas*

Trevlig fredag!

Kram! Stina

RSS 2.0