virkat!

Jag hittade till Fröken Elsa för ett tag sedan.

Där finns så mycket virkningsinspiration att hämta!
Jag kunde bara inte låta bli att försöka mig på att virka små prinsessbakelser!  Så kul att virka något litet som blir färdigt på studs! Här är resultatet.Det blev en liten bakelse som lilla J gärna ville ha på sitt rum, och ett bokmärke till mig.
Det gröna garnet är väl kanske inte så marsipangrönt, men det var vad jag kunde hitta i gömmorna här hemma. Får väl ge mig ut på jakt för att hitta garn i de färger jag vill ha!

Kram! Stina

kalashelg

Hela helgen gick i kalasfart!

På lördag förmiddag var stora C och lilla J bjudna på födelsedagskalas, och på eftermiddagen hade vi kalas för stora C här hemma.
Jag tror att både stora C och hans gäster var nöjda med kalaset! Vi var i alla fall väldigt nöjda med vädret - vad skulle vi hitta på med sjutton nioåringar inomhus, om det hade regnat?

Lördagskvällen tillbringades tillsammans med goda vänner som vi inte hunnit träffa på nästan hela sommaren - kul att ses äntligen!

Igår var det dags för stora C att spela match (sammandrag) igen. Denna gången var det IF Viken från Åmål som stod värdar. Lilla J var bjuden till en kompis på födelsedagskalas, så hon och jag stannade hemma från fotbollen - ja, lilla J var ju förstås på kalaset.

Sedan var vi allihop och efterskottsuppvaktade ett alldeles nygift par!

Ganska skönt med en vanlig arbetsvecka framför sig, eller...

Kram! Stina

slut på veckan

Nu blir det fredagsmys - om det så är det sista jag gör...

En trött mamma och snälla men tjatiga barn i mataffären på sen fredageftermiddag är ingen bra kombination! Usch! Jag kände hur hornen började trycka på för att komma ut ur pannbenet, den arga rösten gjorde sig också påmind..

Men, allt gick bra till slut, tror jag. Jag har inte packat upp alla kassar än, så det finns en liten risk att något viktigt inköp blev bortglömt... Vi är hemma i alla fall.

I morgon eftermiddag blir det barnkalas här hemma! Stora C bjuder sina kompisar på korv med bröd, marängsviss och godispåsar. Vi har räknat med att ha vädrets makter med oss, så att vi kan vara ute och spela brännboll eller något annat kul *hoppas på uppehåll*

Nehej, här finns ingen tid att sitta framför datorn... Jag får sätta kurs mot köket och matkassarna..

Nu är det slut på veckan, det är dags för fredagsmyyyyyys!
Kram! Stina

första dagen!

Idag var det en stor dag för lilla J.

Hon börjar första klass, och idag var första dagen i skolan.
Nytt klassrum, nya klasskamrater - och flera som hon gick tillsammans med i förskolan, ny fröken och inte minst en egen skolbänk!
Det var så pirrigt i magen igår kväll, så att hon inte kunde somna i sin säng, utan fick lägga sig i mammasochpappas säng innan hon kunde komma till ro.
Uppropet gick jättebra, och lilla J fick en av sina bästa kompisar som bänkkamrat i klassrummet. Efteråt fick alla skolbarnen glass på skolgården - det var nog det bästa av allt, idag *ler*

På eftermiddagen var vi till bokhandeln och köpte jättefint bänkpapper, som skall bäras försiktigt till skolan imorgon.

För stora C, som börjar i trean, var det "som vanligt" att börja skolan igen. Fast kul förstås att träffa alla kompisarna! Också stora C fick några nya klasskompisar, eftersom några mindre skolor i kommunen har lagts ner, och barnen som gick på de skolorna har delats upp i de klasser som går i skolan i centralorten.

Kram! Stina

high school musical

I kväll har lilla J och jag sett High School Musical på dvd - med svenskt tal *skrattar*
Det är såå knasigt när röster och ansikten inte stämmer överens! Men lilla J tycker inte alls att det är konstigt *hmmm* Betyder det att hon har sett för mycket på Disney Channel?Hur som helst älskar hon filmen och hon har sett den flera gånger. För mig var det första.

Kram! Stina

saft

I kväll har jag kokat mera saft, så nu är inte bara burkarna slut i källaren - flaskorna är också slut!

Denna gången blev det bara saft - på röda vinbär - inte någon marmelad eller sylt.
Saft på bara röda vinbär blir kanske inte världens godaste saft, men den duger bra till "vardags". Lite syrligare och inte fullt så smakrik som svartvinbärssaften.

Jag har också insett att resten av årets rabarber får slängas på komposten - de har blivit ruggigt träiga och duger inte till något alls... Tror att de skulle ha plockats in och stoppats i frysen när vi var som mest upptagna med att vara bortresta på semester. Ja, ja, så kan det bli. Ingen rabarberpaj i vinter alltså...

kram! stina

gädda!

Den här gäddan drog stora C upp alldeles själv! Det är ganska precis två år sedan. I år har det inte blivit ett enda napp, trots flera fisketurer. Jag vet inte om det beror på att det har blivit väldigt gott om skarv som jagar på "våra" fiskevatten... Det är tråkigt när det inte nappar alls.Jag har sprayat med "mini-mister" igen. Alla stämplar är från Pysselmyran.

Kram! Stina

vett och etikett

Visst ser det gott ut?!I den lilla hängande etiketten har jag skrivit vilken sorts marmelad det är i burken.

Jag får erkänna att alla burkar och flaskor inte blev så här fina - de som åkte ner i matkällaren fick bara en liten bit maskeringstejp (!) med notering om sort och datum - men de på bilden och några till fick bli fina och komma bort på kalas (som presenter då förstås).

Kram! Stina

hands up!

Åh! så svårt att komma ihåg det där jag skulle säga, tyckte lilla J när vi var på High Chaparral. Jag har använt nästan samma upplägg som på den här sidan. Jag gillar det enkla.
Har sprayat med "mini-mister", distress ink och opalite - kul!

Kram! Stina

dubbla skift?!

Jag har jobbat dubbla skift i ett par dagar...
Först helpass på jobbet, och sedan helpass i köket när jag kommit hem *puh*

Igår var det äntligen fint väder igen, så efter jobbet passade vi på att plocka in våra svarta vinbär.
Det slutade med att jag stod vid spisen och kokade saft, sylt och marmelad tills långt in på småtimmarna inatt *nattskift*

Efter jobbet idag fortsatte jag med att koka rabarbermarmelad - och tog disken sedan nattens bravader i köket.
Fy så tråkigt det är att diska stora otympliga bunkar och annat som inte går in i diskmaskinen!

Men nu står bänken full med små burkar med söt marmelad, saftflaskor och syltburkar. Härligt!!
Det blev lite kris på burkfronten på slutet *skrattar* Det trodde jag faktiskt inte var möjligt, eftersom "hela källaren" brukar svämma över av tomma burkar som inte får slängas eftersom de är så bra att ha.

Jag har en idé om att jag skall göra små fina etiketter att sätta på burkarna också, men det blir nog inte av ikväll.

Söta arbetskamrat C var ute i svampskogen igår, och lämnade mig en stor kasse full med ljuvliga kantareller *tack*
Jag fortsätter nattpasset med att rensa svamp!


Kram! Stina


RSS 2.0