mina 10 favoritlayouter 2008

Ja, så här några dagar innan året är till ända är det dags att summera och välja ut 10 favoriter bland årets layouter.

Det är Mikaela som utmanar alla att välja ut och visa sina 10 favoriter av årets layouter- och ja, visst är det svårt att bara välja ut 10 stycken.

Nu har jag ju inte så himla många att välja bland, hittills i år har det blivit 23 stycken (ökat med 8 sedan i fjol) och jag är rätt nöjd med de flesta, faktiskt. Men, som sagt, utmaningen är att välja ut 10 favoriter - här kommer de, utan inbördes ordning:





















Voilà, det var årets 10 favoriter!

Förra året blandade jag layouter och kort i min favoritlista, här kan du se den. I år skall jag göra en separat lista för mina 10 favoritkort. Återkommer med den om ett par dagar.

Så skall jag ta mig en tur bland fotofilerna i datorn, och leta fram årets 10 favoritfoton också, så småningom.

Kram! Stina

kort med stämplar från Pysselmyran

Här är ett par kort som jag visar på Pysselmyrans blogg denna veckan



Till detta vintriga gratulationskort har jag använt mig av två olika snöflingestämplar och massor av glitterlim!




Här har den coola MP3-killen fått färg med Promarkerspennor. Det funkar ungefär varannan gång för mig, vilket antagligen betyder att jag har tränat alldeles för lite *ler* Så har jag använt lite punchinella bakom honom som dekoration.

Tjingeling!
Kram! Stina

lugn lördag



Ikväll är det lugn lördag här hemma.
Jag sitter här, lätt febrig och orkeslös och ser på körslaget på TVn. Resten av familjen är hos goda vänner, men jag kände att jag inte orkade följa med. Lilla J känner sig piggare nu och fick följa med i alla fall.

Julen kom och gick och det verkade som om inte bara barnen utan även vi vuxna hade varit riktigt snälla i år *ler*

Dan före dopparedan kom pappa och M-A hit och hämtade barnen från fritids och tog med dem på en liten julklappsrunda i butikerna här. När älskade P och jag kom hem från jobbet hade de stekt köttbullar till julbordet och var i färd med att börja med Janssons frestelse. Vi hade lite bestyr att stå i någon dryg timma, men sedan infann sig julfriden och vi njöt av en härlig kväll innan julafton - ja, jag hade lite julklappar kvar att slå in, så jag var lite "hemlig" i köket, medan de andra såg på TV.

Julafton startade med att vi öppnade små (och jättestora) klappar som Tomten hade varit och lämnat i (och bredvid) våra julstrumpor under natten - undrar hur han tar sig in hos oss, vi har ju braskamininsats i öppna spisen...
Efter frukost och påklädning bar det iväg till älskade P's syster L med familj, där vi firade julafton med julbordsknyte, glögg, pepparkakor, Kalle Anka, familj, Tomte, julklappar och mys!
Lilla J, som har varit förkyld hela veckan, började klaga på ont i örat strax innan vi skulle åka hemåt...det visade sig bli en riktigt jobbig natt för henne.

På juldagens morgon ringde vi till jourcentralen på Dalslands sjukhus, och vi fick tid hos doktorn redan på förmiddagen - skönt! Älskade P och lilla J åkte iväg för undersökning, och kom tillbaka med diagnos öroninflammation och ordinering penicillin.

Stora C förklarade till lunch vad han hade längtat efter mest hela julen - förutom julklapparna på julafton - nämligen grönkålssoppan till lunch på juldagen! Vilken tur att vi skulle vara hemma!

På annandagen åkte stora C och jag till Kungshamn. Lilla J och älskade P fick stanna hemma, för lilla J mådde inte alls bra på morgonen - hon piggnade till lite framåt kvällen, så penicillinkuren började göra verkan. Det var M-A som bjöd på födelsedagsmiddag *hurra* lite försenad, eftersom hon och pappa passade på att resa utomlands när hon fyllde år. Så trevligt att träffas igen, inte bara vi i allra närmaste familjen, utan vi som inte träffas så ofta annars!

Idag har det varit vanlig lördag, lite lugnare än vanligt kanske. Lilla J frågade förut "Vad är det för dag idag, mamma?" "Det är den 27:e december idag" svarade jag. "Ja, men vad är det för dag - måndag, tisdag, onsdag?" frågade hon. "Det är Lördag idag" svarade jag. "Jaha, och jag har inte fått nå't godis alls" sa hon....knäck, chokladpraliner och tomteskum räknas förstås inte såhär alldeles efter jul *skrattar*

Trevlig lördagskväll!
Kram! Stina


julmyshelg!

Vi har haft en härligt julmysig helg!

Det började i fredags kväll, efter jobbet för min del - älskade P är föräldraledig på fredagar, lilla J har jullov och stora C hade julavslutning i fredags och kom hem strax efter kl 10 på förmiddagen - med julfredagsmys!
Vi åt mackor med nygriljerad lätt ljummen skinka och senap framför TVn med På Spåret, och sedan var det dags att klä julgranen! Så härligt när det doftar gran och skinka i huset!

I lördags var det julmiddag hos Mamma med hela storfamiljen - som hon kallar oss. Så julmysigt och trångt - god mat, hemgjort godis, nötter, glada och busiga barn - det var bara snön och Tomten som fattades! Stort tack för en underbar tjuvstart på julfirandet!

Älskade P's syster L fyllde år under helgen, och vi firade henne på söndagen. Som födelsedagskalastradition alldeles före julafton gjorde vi julgodis tillsammans - ett kreativt klibbigt sött kaos i köket resulterade i fantastiskt fantasifulla marsipanfigurer, chokladdoppad marsipan, neger*hrm*bollar, risbräck, fikonbollar och mozartkulor. Naturligtvis provsmakade vi på julgodiset. Vi bjöds på supergod mat och tårta också - tack L för kalaset!

Vår dator har fått någon slags hang-up och vill inte låta mig redigera mina foton, så det blir tyvärr inga bilder från helgen ikväll...

Och redan har halva arbetsveckan, dvs måndag, rusat förbi! Några sistaminuten julklappsinköp hanns med efter jobbet också.

Nu sover hela familjen, så jag skall smussla in lite hemliga lådor från bagagen i min bil och slå in några julklappar innan jag också går och lägger mig.

Natti natti!

Kram! Stina


ikväll

Ikväll skall vi ha julfredagsmys!

Julskinkan (har köpt färdigkokt i år) står i ugnen och griljeras. Till fredagsmyset ikväll blir det skinkmacka. Så skall vi ta in och klä julgranen ikväll och sätta fram de sista tomtarna och änglarna på sina platser. Jesusbarnet ligger redan i sin krubba.

En och annan slurk med glögg kommer garanterat också att slinka ner. Blossa08 till oss vuxna och jättegod Slottsglögg (som vi har köpt på Baldersnäs ifjol) till barnen.


Vad skall du göra ikväll?

Kram! Stina

håller tummarna


Här kan man tävla om en biljett till vårens Scrapkryssning. Det låter ju precis hur härligt som helst!!




Jag hoppas naturligtvis på tur i lotteriet! *håller tummarna*


Kram! Stina

Julkort till dig

Här är mitt julkort till dig som kikar in här!




Jag kommer inte att skicka några handgjorda julkort i år - tiden och lusten att göra dem har inte räckt till. Så i år blir det köpekort till alla.

Detta kortet är också mitt bidrag till veckans utmaning i Scrapopol - jag har gjort det utifrån skiss nr 43 på http://www.ismaki.wordpress.com

I kväll har vi slagit in julklappar och inventerat vilka som skall köpas till under veckan.
Nu skall jag ta ett tag med julkortsskrivandet - ja, jag vet att de kanske inte kommer fram till jul, men en hälsning i mellandagarna är lika väl menad.

Kram! Stina

mer jul

Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan,
glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan.
Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen,
krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen.
(Adolphson och Falk)


Förra veckan hamnade jag på en bekant "gata" i Scrapopol, nämligen Pysselgränd - igen! Utmaningen var att använda en dikt på ett kort eller en layout. Denna gången blev det en vers ur "Mer Jul" av Adolpson och Falk. Jag kände att den passade ganska bra mitt i julstressen *ler*

I kväll har vi varit på julfest med stora C's klass (och hans parallellklass).
De bjöd oss på ett alldeles ljuvligt Luciatåg, med en stor grupp Lucior i täten, därefter kom några tärnor, ett helt gäng stjärngossar och sist en grupp tomtar. De läste verser om ljusen i advent och sjöng gamla och "nya" luciasånger.
Triads "Tänd ett ljus" har blivit en ny Luciatågsfavorit, verkar det som. Stora C och hans klasskompisar sjöng den i kväll, och i söndags sjöng lilla J och barnkören den Luciatåget i kyrkan.
Kul med lite nya traditioner - kanske hör vi "Mer Jul" i Luciatågen om några år?

Kram! Stina

hallååå??

...allååå...lååå...åå *ekar tomt*

Jodå, jag är här!

Jag har inte haft tid, lust och ork samtidigt. Det är bara därför det är så övergivet här i bloggen.
Det är väl dags för lite uppdatering, eller vad säger ni?

Flera roliga saker har hänt på sistone, bland annat det här:



Den här fina awarden fick jag av go'a nygamlan för ett litet tag sedan - Tack!!

1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Jag lämnar den vidare till alla er bloggvänner som kikar in hos mig! Tack för att ni förgyller min blogg och min dag med era rara kommentarer - det betyder massor och jag blir lika glad varje gång ni lämnar era avtryck!

Jag påminner samtidigt mig själv att kommentera lite oftare när jag besöker era bloggar - känner att jag har varit lite lat med kommentarer på sista tiden.

Och det här:

Efter omröstning på scrappiz medlemsforum så vann mitt bidrag i skissutmaningen!! *jätteglad*




Nu är vinsten - ett paket med stämplar från Forma Hantverk - på väg hem till mig. Vilken jätterolig julklapp i förskott!! 

Och det här:

Pappa och M-A var här i söndags och hälsade på. Vi umgicks och åt gott hela dagen och avslutade med att se lilla J i luciatåget i kyrkan och julavslutning för barnkören.




Kram! Stina

granar

Här var det gran, här var det gran, grannaste gran till doppareda'n! *sjunger*

Visst känns det att vi är i början av december?!
Paniken över de ännu oköpta julklapparna börjar göra sig påmind. När skall vi få in en extra köpajulklappar-resa i den redan fullbokade kalendern?

Månadens enda ouppbokade helg har älskade P "kryssat över" i vår almanacka - för att vi åtminstone i teorin skall ha lite tid över att plocka fram julen (än är det "bara" adventspyntet som är framme) och möjligen hinna ta en sväng i helgöppna butiker. Naturligtvis tar vi oss små korta turer i de lokala butikerna på lunchraster och innan barnen skall hämtas och skjutsas och läsas läxor med...men det börjar bli trångt med tid *andas djupt*
Tänk att det alltid ska vara så svårt att vara ute i god tid - julen kommer ju vid samma datum varje år, så jag borde ju ha lite koll vid det här laget.

Ikväll gjorde jag julens första internetjulklappsköp! Nu återstår bara att se om leveranstiden "i mitten av december" håller.

Gran ja, vår julgran står grön och fin i skogen och väntar på oss! Den kanske inte riktigt ser ut såhär, men man kan ju önska att den blir lika lätt att hitta *ler*



Kortet har jag gjort till förra veckans utmaning på Scrapopol - jag hamnade på Hantverkargatan igen, och gjorde paper piecing på ett annorlunda sätt mot förra gången.

Nu styr jag mot sängen och en skön natts sömn - Nattinatt!

Kram! Stina

RSS 2.0