{ ännu doftar kärlek }

Jag har hittat några små godbitar i mina mappar i datorn.

Här är ett bröllopskort som jag gjorde för ganska precis ett år sedan, men som jag inte bloggade då.
Sedan har jag glömt bort det!

Så roligt att hitta i en av fotomapparna, när jag letade efter något helt annat *ler*
Stämpeln med hjärtat och texten från Marie Fredrikssons underbara "Ännu doftar kärlek" är en gammal favorit från Magnolia (tror jag). Den får definitivt vara med ett tag till!

Jo, jag är på gång att rensa ut en hel del saker ur mina scrapgömmor, så att det blir plats för nytt...

Kram!

{ födelsedag }

Ett vintrigt födelsedagskort som jag gjorde för ett tag sedan, men inte har visat tidigare.Hela kortet gnistrar och blänker! Trist att det är så svårt att få med det på bild...

Stämpelmotivet är embossat med polysparkle. Kanterna på kortet och på "plattan" som stämpelmotivet sitter på har jag inkat med versamarkdyna och embossat med polysparkle så att det ser frostigt ut. På filtbandet har jag lagt frosted lace-stickles så att det ser snöigt ut (ser lite gult ut på bilden dock). "Plattan" med stämpelbotivet och den rosa pärlbraden har jag monterat med 3D-kuddar. Födelsedagsstämpeln är en favorit från Pysselmyran.

Här är en detaljbild, där det är lättare att se gnistret *ler*Kram!
Stina

glad idag!

Idag är jag jätteglad för att min layout {x box} som jag visade här häromdagen visas på Veckans Highlights hos Swe Scrapbook!

Tjingeling!
Stina

vill vinna :)

Den här fina blogcandyn kan man vinna, om man har tur, hos Scraplagret.

Jag hoppas naturligtvis att det är MIN tur nu!


*Hoppas hoppas hoppas*

Tjingeling!
Stina

{ x box }

Inspirationsbloggen Swe Scrapbook har en ny skiss att inspireras av varje vecka. Perfekt för mig som håller på att ta mig ur min långa paus, och inte har hittat mitt flow ännu.

Jag använt mig av skissen för vecka 2 som inspiration till en layout om Stora C och hans 
X-box.

Här är min skisstolkning:Fotona är snart två år gamla, jag tog dem i februari 2009. De är ganska oskarpa på grund av dåliga ljusförhållanden, men jag ville inte använda blixt när jag fotade. 

Sonens intresse för att spela tv-spel har inte direkt minskat under de två åren som har passerat. Det är inte så ofta Lego-spelen kommer fram nuförtiden. Nu är det andra - häftigare - spel som gäller.

Tjingeling!
Stina

{ egen design }

Jag har gjort en layout efter januariskissen på Svensk Scrapbooking.

Det är så kul att vara igång igen efter min långa paus - men än så länge behöver jag en eller annan skiss för att kicka igång, och det går långsamt *ler*

Här är resultatet:

Förra julen stämplade lilla J och jag disktrasor med egen design.

Lilla J gav bort sina fina alster som julklappar.

Jag hittade mina i en låda strax före jul. Ända från advent till tjugondedag jul har har jag torkat bord och köksbänkar med en engendesignad disktrasa. Stämpeltrycket höll för flera omgångar i diskmaskinen också! Och jag har en kvar till nästa jul - om jag kommer ihåg att plocka fram den.

Tjingeling!
Stina

 

 

 

 


{ blå blå himmel }

Jag kan inte låta bli att längta till sommaren. Ändå har vi en härlig vinter nu.

Den här LO'n gjorde jag till en utmaning på en scrapträff som jag var på i Vänersborg i höstas.
Jag kommer inte riktigt ihåg kriterierna för utmaningen, men det skulle vara något stämplat på och titel och journaling skulle vara inspirerade av en låttitel eller text.

Jag valde den här strofen ur Thomas Ledins låt "Blå blå känslor" som inpiration till titel och journaling:


"Blå blå vindar och vatten
 blå blå himlar och hav
 Blå blå känslor i natten
 För det är fest
 med stillheten som gäst"Bilden är från sommaren 2008, när vi var och hälsade på goda vänner vid deras sommarstuga.
Tittar man noga i "plasket" kan man skönja Stora C och Lilla J alldeles innan de försvinner ner i det härligt ljumma vattnet.

Tjingeling!
Stina

{ skriver dagbok }

Idag kan jag visa en alldeles nyscrappad LO!

A' la Emmeli har en rolig scrapliftutmaning i sin blogg för att fira att hon haft 20.000 besökare.

Det var precis vad som behövdes för att kicka igång mig - jag har ju haft en riktigt lång paus i scrappandet och behövde lite hjälp på traven för att komma igång igen!

Här är mitt bidrag:

 Vår lilla J har alltid gillat att skriva bokstäver, ord och små lappar. Ända sedan hon var riktigt liten och inte alls kunde skriva. Här skriver hon dagbok - en dag förra sommaren (-09) när stora C skulle spela fotboll - och lilla J skrev om precis allt som hände under dagen.

Här kan du se layouten som jag har liftat.
Tjingeling!
Stina


juldekorerat ljus

Ett ljus som jag dekorerade före jul.

Eftersom jag skulle ge bort ljuset i juletid kunde jag inte blogga det då, men nu kan jag visa det - kanske lite i senaste laget, eftersom många har tröttnat på julen och allt pynt nu. Men julen varar än till påska - eller?!

Det var första gången jag testade att dekorera ett ljus med stämplat motiv, men jag kommer absolut att göra det igen. Det var kul och resultatet blev riktigt bra, tycker jag själv.

En "före"-bild på ljuset, som i och för sig var lite dekorerat redan när jag köpte det.Och så här blev resultatet, efter stämpling och dekorering!

 

Om jag kunde hitta tillbaka till bloggen där jag hittade beskrivningen på hur man dekorerar ljus med stämplade motiv, så skulle jag länka här - men nu kommer jag inte ihåg var det var *sorry*.

edit: HÄR finns en jättebra tutorial!

Tjingeling!
Stina

 

 

 

 

 

 


10 favoriter 2010

Så skall också jag försöka mig på att lista mina tio scrapfavoriter från 2010.

Här kommer de - layouter och kort blandat - utan inbördes ordning:
Under året som gick har jag scrappat ganska lite jämfört med tidigare år.

I somras slutade jag mitt uppdrag som DT hos Pysselmyran (DT är förkortning på designteam-medlem, för er som läser här och inte är i "scrapvärlden") framför allt med anledning av att jag kände att jag inte hade tid att göra ett bra jobb för att inspirera andra. Jag tappade också lite lust och inspiration när jag mest scrappade för att fullgöra mitt uppdrag. Så, under resten av året har jag i stort sett haft paus. *ler*

Nu börjar jag känna lust att scrappa igen och under 2011 skall jag bara scrappa för mig själv. Det känns som om min paus snart är slut!

Tjingeling!
Stina

knäck

Jag tror att vi är knäcktokiga i vår familj!

Denna julen har jag kokat knäck inte mindre än sju omgångar - lite tokigt låter det, eller?Före jul - vid lucia ungefär - kokade jag en omgång vanlig knäck, och en omgång med hackad mandel.

Alla knäcken var slut innan jul, så dan före dan kokade jag tre omgångar till - en med pepparkakssmak, en med chokladsmak och en med hackad mandel. I mellandagarna har jag kokat ytterligare två omgångar med hackad mandel.

Mitt grundrecept för knäck:

2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker

Valfri smaksättning:

ca 1,5 dl mandel (skållas och hackas) + ett par droppar bittermandelolja
eller
ca 1/2 tsk pepparkakskryddor
eller
ca 2 tsk kakaopulver

Jag blandar allt i en vid gryta med tjock botten och kokar i ca 15 min innan jag börjar testa "kulprovet". När det går att forma en kula som är lite hårdare i kanterna (svårt att förklara) har knäcksmeten kokat färdigt. Om det skall vara mandel i knäcken blandar jag i den nu och droppar i ett par droppar bittermandelolja. Om jag använder pepparkakskryddor eller kakao, blandar jag i det från början.

Jag tycker att knäcken skall vara ganska hård - men inte så hård att man riskerar att bita sönder tänderna. Så det där med koktid är svårt att avgöra. Jag tar det säkra före det osäkra och börjar med kulprovet efter 15 min, så att jag inte riskerar att knäcken kokar sig stenhård innan jag har hunnit prova.

Det finns flera olika tips om hur man skall undvika att knäckformarna välter när man fyller i dem. Jag brukar spraya en bakplåt med vatten och sätta ut knäckformarna på den - vattnet gör att formarna håller sig kvar på plats, och värmen från knäcksmeten gör att formarna torkar undertill - det blir inget kladd (så som det blir om man smörjer plåten med olja t ex).


Tjingeling!
Stina
 

på hal is

Familjen firade in det nya året hos goda vänner i Trollhättan. Vi hade det riktigt trevligt, som det brukar vara när vi träffas.

Vid tolvslaget skulle vi ut och skjuta lite raketer. Men hjälp så halt det hade blivit under kvällen! Några plusgrader och varma vindar hade gjort gator och gångvägar glashala! Det var ju tur att vi inte behövde gå längre än till en tom parkering tvärs över gatan...

På nyårsdagen försökte vi oss på en promenad i det vackra vintervädret, men det var fortfarande lika halkigt, så vi tog oss bara ca 200m till en spolad skridskois. Tjejerna ville ju så gärna åka skridskor!

Lilla J åkte för andra gången (första gången förra vintern) men kompis M var lite säkrare på skridskorna och åkte både framåt och bakåt. Stora C hade inga skridskor, men han hjälpte sin lillasyster att komma upp när hon ramlade *gulligt*


Lilla J får hjälp av pappa att snöra på skridskorna.


Se! Jag kan!


Nu går det riktigt bra!


Aj, aj, aj...


Tur att snälla storebror kom till undsättning!


Tre kompisar på hal is!


Skönt att vila lite i solen.


Lillasyster och storebror.RSS 2.0