säsongspremiär

Idag hade stora C första utomhusträningen för säsongen. Kul att prova nya fotbollsskorna! De fungerade bra, sa han när han kom hem.

En ny snigelplockningssäsong har också börjat. De är små små, men redan många *usch*
Just den här är från förra året, de har inte hunnit växa sig riktigt så här stora ännu, som väl är *ryser*

Dags att köpa på mig ett lager med snigelfritt. Skall köpa säckar med jord också, för att fylla på med i rabatterna.
Gräsmattegödsel och någon slags mossväck står också på inköpslistan. Dyrt och tråkigt...mycket roligare att köpa nya plantor!

När jag var ute på snigelrundan ikväll - med ficklampa, eftersom jag kom ut lite sent - hörde jag hur det prasslade lite extra mycket bland gammalt gräs och torra löv. Det var en padda! Kul!! Hoppas att han smaskar i sig några sniglar som jag missar.

Kram! Stina

en liten bukett med vår!

En liten vas med vitsippor på köksbordet - det är verkligen vår för mig!Dessa plockade jag in och fotograferade i söndags, och de står lika fina på bordet fortfarande.

Den söta lilla kristallvasen är ett loppisfynd för tio kronor! Den har lite fula märken på insidan, men det gör ingenting när det är vatten och blommor i den.

Jag såg i rabatten idag, att rådjuren har varit framme i natt och ätit upp nästan alla de fina röda små tulpanerna. Vilken tur att jag hann få med dem på bild iallafall! Narcissen är utslagen till hälften.

Idag har barnen på gatan spelat brännboll. Det är också ett härligt vårtecken.

Ljuvligt med vår!

Kram! Stina

äntligen trädgård!

Jag tog första taget i vårstädningen av rabatterna i helgen. Härligt att komma igång äntligen!

När jag var klar (med första rabatten, inte med hela trädgården) lade jag mig platt på magen i gräset  - eller mossan *mjukt* - för att fotografera vårprakten.
Det gäller ju att passa på innan rådjuren äter upp allt det fina.


Kolla in tulpanbladen - jojomen - rådjuren var framme för ett par veckor sedan och åt av det de kom åt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få se några blommor på de här små tulpanerna i år, men knopparna hade tydligen inte kommit upp så långt när rådjuren hade tulpankalas i rabatten *tur*Pingstliljorna är på väg att spricka ut också!  Se på knoppen i mitten. Jag skulle tro att den är utslagen i morgon!

Ur mossperspektiv ser den här rabatten riktigt fin ut, tycker jag!  *nöjd*

Här är det stora saker på gång!Rabarberknopparna brister och de stora bladen vecklas ut. Snart växer här kraftiga rabarber till sommarens pajer.

Härligt!

Kram! Stina

gullefjun

Se vilket sött påskpyssel lilla J har gjort på förskolan!

Nu har gräset växt så mycket att vi har fått klippa det :)
Hela påsken har hon (lilla J alltså) sjungit Gullefjun för oss, och så skrattade jag högt när jag hörde Rally med VäderAnnika rappa Gullefjun på radion - det var ett bra tag sedan jag hörde den senast!  *och alla hönsen sa KA KA KA KA*

Kram! Stina

vårliga gratulationer!

Jag är inte bara ute och går - om någon nu trodde det efter förra inlägget - och jag är inte i närheten av Berlin ännu *skrattar* Men att det har gått två veckor sedan jag bloggade senast...himmel! vart tar tiden vägen?!

Måste erkänna att jag inte har varit i närheten av datorn under nästan hela den här bloggtorkan. Den datorn jag använder är modell gammal och seg. På senaste tiden har den blivit riktigt superseeeeeg, så det är inte kul att starta igång den...för att inte tala om att ladda upp och redigera bilder.

Nåja, som Kajsa Warg (inte) sa: "Man tager vad man haver". Jag hinner ju göra så mycket annat medans jag väntar på datorn, t ex:

* hänga upp en tvätt
* se på något bra tv-program - och bry mig om datorn i reklampauserna
* vattna blommor
* börja läsa en bok

Hur som helst. Jag har lyckats ladda ur kameran och redigerat två gratulationskort som jag gjorde under påskhelgen.


Stämplarna och dekorationerna kommer från Pysselmyrans sortiment.

Passa på att njuta i vårsolen! Det skulle visst hålla i sig över helgen *hoppas*

Kram! Stina


RSS 2.0