nu är julen här!

Jag vill passa på att önska er en riktigt God Jul!Hoppas att julhelgen blir riktigt mysig!

Kram! Stina

dagens pyssliga - pepparkakshus

Stackars stora C har fått halsfluss och har varit hemma från skolan hela veckan.
Älskade P och jag har turats om att VABa för honom.

I onsdags var älskade P med stora C till doktorn och gjorde halsprov och fick konstaterat att det var halsfluss - vilket jag misstänkte, men eftersom jag inte kunde se några "vita prickar" på hans halsmandlar, så var jag osäker. När jag var barn och hade halsfluss - OFTA - var de "vita prickarna" i halsen ett säkert tecken, och de kom varenda gång...

Stora C fick penicillin, och nu börjar han krya på sig.

Lilla J har varit väldigt nöjd, för hon har fått lov att gå hem direkt efter skolan hela veckan. Det har känts stort för henne att få gå hem själv, och inte behöva vara på fritids, och bli hämtad sent på eftermiddagen.

Idag har vi byggt pepparkakshus :)Eftersom huset INTE skall ätas upp efter jul har vi gjort ett "fuskbygge".
Vi använde en fårdigköpt byggsats som jag limmade ihop med limpistol istället för med bränt socker. Såå mycket smidigare!Här är det huvudsakliga byggmaterialet - pepparkaksbyggsats, non-stops och silverkulor. Övrigt som vi har använt är limpistol, gelatinblad, dubbelhäftande tejp, tårtpapper och kristyr.

Jag brukar vispa kristyren med elvisp, så att den blir ungefär som marängsmet. Då är den jättebra att jobba med. Ner med kristyrsmeten i en spritspåse bara, den är supersmidig att spritsa ut, och stannar kvar där man lägger den.Bäst att få fönstren på plats innan huset limmas ihop. Gelatinblad är perfekta som fönsterrutor. Det ser nästan ut som om rutorna är blyinfattade - snyggt!Sedan var det dags att hänga upp gardinerna. Spetsen från ett tårtpapper och lite dubbelhäftande tejp, så var spetsgardinerna uppe! Lite trixigt bara att komma ihåg att ha rätt sida ut mot husets utsida...Huset är byggt - här syns det hur bra det blev med fönster och gardiner *ler*
Takläggning pågår - lilla J och stora C lägger varsin sida av taket - rättvist skall det vara!Här är taket lagt, återstår bara lite fler silverkulor, kristyr och istappar i hörnena.

Funderar på att sätta ett elektiskt värmeljus i huset, det kan nog se mysigt ut.Ja, så gick årets pepparkakshusbygge till hos oss.

Nu är det dags att fixa till för fredagsmys!

Kram! Stina

Ta-dah!

Jo, nu kommer det, mitt superförsenade Ta-dah!

Jag har ju virkat färdigt mitt stora filtprojekt - för typ en månad sedan - och här kommer äntligen bild på underverket.Hur svårt är det att fotografera en filt?

Jättesvårt, tycker jag... detta blev ändå den bästa bilden av dem jag tog. Så håll tillgodo!

Filten värmer skönt i TV-soffan. Barnen har stående abonnemang och knör ihop sig båda två i soffan med filten över sig. *mysigt*

Kram! Stina

glögg och pepparkakor

I eftermiddags har jag och stora C sålt glögg och pepparkakor tillsammans med några andra barn i hans klass och deras mammor. Försäljningen var för att tjäna ihop lite extrapengar till klasskassan, så att barnen kan åka iväg på klassresa om ett par år.

Tomten och Lucia var på torget. Affärerna hade söndagsöppet. Olika föreningar hade loppis, lotteri och försäljning.

Vi serverade glögg och pepparkakor i anda änden av affärsgatan. Det var ganska glest mellan kunderna och inte så väldigt mycket folk i rörelse just där vi stod, men jag tycker ändå att resultatet får godkänt.

Kul att göra något gemensamt för och med barnen! Lilla J ville såklart också vara med och hjälpa till :) Barnen sprang mest omkring och jagade varann, men så höll de också uppe värmen. Det blev lite kallt om tårna när våra två timmar närmade sig slutet.

Det var skönt att komma hem till värmen inomhus :)

Hoppas att ni har haft en härlig Luciadag!

vaccinerad och rotfylld...

Värsta början på veckan! I måndags morse satt jag hos tandläkaren och fick min onda tand rotfylld. Nu är det bara ett besök kvar för att snygga till och göra en hållbar yta - sedan är tanden äntligen klar! Skulle tro att det blir en dryg räkning att betala...

Igårkväll var jag till företagshälsovården och fick influensavaccin. Det gick snabbt och ganska smärtfritt, men idag har jag känt mig rätt så hängig. Lite feber har jag fått, ont i halsen och en jäkla huvudvärk (kan ju vara febern). Men det är tydligen helt normala biverkningar. Blir det inte värre än såhär, så fixar jag att jobba veckan ut.

Det är ju torsdag igen imorgon *ler*

Ikväll skall lilla J och jag gå till kyrkan och lyssna på en konsert med superduktiga norska musiker!

Kram! Stina

Liseberg

I helgen har vi varit med jobbet till Göteborg.

På lördagseftermiddagen gick vi på Liseberg och njöt av julstämningen.
Ja, vi hade en femkampsutmaning också - men den får nog åtminstone jag tala ganska tyst om *visslar*

Julmusik, varm choklad med vispgrädde, doft av brända mandlar.... härligt!Vi lämnade Liseberg innan mörkret föll, men här syns i alla fall lite av ljusprakten!

På kvällen åt vi ett riktigt gott julbord på Kajskjul8.

Pappa och M-A var hemma och tog hand om barnen - de hade haft så roligt att de inte alls hade saknat oss.

Kram! Stina

vinterland!

Torsdag igen och dags för lite bloggupdatering *på tiden*

I helgen som gick var vi en tur till Torp för julhandel - några klappar på listan blev avbockade - skönt!
Sedan bar det av hem till mamma för att umgås! Vi bjöds på värmande glögg och god mat. Det var riktigt mysigt!
Och i söndags var det ju också första advent - första ljuset tändes och mysfaktorn ökade än mer.

Här hemma står staken fortfarande inpackad tillsammans med julsakerna någonstans i "trappskrubben". Får ta tag i det imorgon efter jobbet och bränna ikapp ljuset....

Det har varit smällkallt här i ett par dagar - och dimmigt på kvällarna - så alla träd, buskar och utblommade blommor och gräs är täckta av ljuvligt glittrande rimfrost! Det är såå vackert!
Så igårkväll var jag tvungen att smita ut i kylan och mörkret med kameran för att försöka fotografera ljuvligheten!


Det är vår rödavinbärsbuske som har fått ny vinterskrud. Läckert, eller hur?

Mina tradera-auktioner har gått ut och jag fick nästan allt sålt - bara en enda auktion blev osåld - pappersfigurer från Prima. Nåja dem kan barnen få till sitt pyssel. Jag tror att de kommer att uppskatta dem :)

Kram! Stina

 


RSS 2.0