hjärtan

Här kommer ett kort med kärlek inför Alla Hjärtans Dag!


image83


Stämpeln "Stirkligt hjärta" och textstämpeln kommer från Pysselmyran. Jag har använt mig av olika mönstrade spillbitar som matta bakom motiven, fluid chalks på alla kanter och en enkel prickad ram runt om alltihop.

Kram! Stina

klirr och vågskvalp

När jag var ute på min raska lunchpromenad idag, hörde jag ett härligt ljud. Jag blev glad i hela kroppen!
Tror aldrig att jag har hört något liknande, någonsin. Det blåste friskt och jag gick en bit längs en liten sjö (Lilla Le).
Det gick vågor på sjön som bröt den centimetertjocka glasklara isen som legat längs med sjökanten. Ljudet av dessa is-skivor som låg och slog mot varandra i vågskvalpet var underbart! Klirr, klirr, klirr (som om man skakar lite i en kristallkrona) blandat med vågor som slog mot stranden och vindens vinande!

Det har blivit lite klirr i kassan också! Det ramlade in ett honorar från Scrapbooking mm för publiceringen av min layout i Nov/Dec numret. Eftersom det betalades ut nu i januari räknar jag med pengarna i scrapbudgeten.

Så här ser läget ut just nu:

Kort: 7 st
Layout: 2 st
Annat scrappat/alter: 1 st
Sålda kort: 0 kr
Traderaförsäljning: 0 kr
Publicering/honorar: 150 kr

Pengar att shoppa för: 340 kr
Spenderat: 278 kr
Kvar i scrapkassan: 62 kr

Det ser ut som om jag får ta tag i skapandet igen om det skall bli något nytt material inköpt! Hittills har jag spenderat pengarna på ett nytt album till layouterna (från Clas Ohlson) och två nr av Scrapbook Trends från i höstas, som jag köpt av Karin på Scrappiz *hoppas att de kommer imorgon*

Kram! Stina

födelsedagar på rad

Barnens farfar och "farmor" har firat sina födelsedagar under månadens första halva.
Dessa gratulationskort var en del av uppvaktningen till dem.

 

image80image82Alltså, det är inte det lättaste att få till käcka (eller passande) kort till dem som är lite äldre...jag vet inte var det blir stopp egentligen, men jag tror att det knyter sig för mig när jag kommer till att välja stämpelmotiv. Det finns liksom inte något, av dem jag har, som jag tycker känns självklart till den äldre "målgruppen" om man kan kalla dem det. Och jag vet inte vilken typ av motiv som skulle kännas självklara heller *dilemma*

Jag vet att vem som helst av er som skulle titta på mitt förråd av stämplar skulle kunna välja ut minst ett par stycken var och säga att "Den här skulle väl passa perfekt?!" Och säkert är det så, det är nog bara jag som sätter knasiga gränser för min egen kreativitet (ni har hört mig säga det förut, eller hur?!).

NU har jag klagat färdigt...

Till slut blev jag riktigt nöjd med båda korten, men det satt långt inne.


Kram! Stina

Får vi...gratulera?!

Här är ett gratulationskort med stämplar från Pysselmyran.
Familjen gratulerade en nybliven 50-åring i helgen, och detta kortet lämnade vi tillsammans med en present.

Ni har väl inte missat att Pysselmyran har stor stämpel-REA?! Sofia har dessutom pressat och fyllt på online-butiken med en del motiv som har varit tillfälligt slut. Passa på att fynda!


image79Jag har använt stämplarna "får på rad" och "journaling-biljett".
Texten är gnuggad med rub-ons.

Kram! Stina

på promenad

Jag älskar det här fotot från Grebbestad en gråmulen och kylig aprildag! Det ser nästan svartvitt ut, fast det är i färg...image78Sofia Pysselmyran utmanade oss att använda hennes stämplar på en layout förra helgen, kul!
Jag använde mig av journalingruta, sjöstjärnor och alfabete.

Kram! Stina

knappt en månad kvar

Det är knappt en månad kvar till Alla Hjärtans Dag! Här är mitt första alla-hjärtans-dags-kort för i år.
Bakgrundspappret är ett "lapptäcke" som jag gjort av mönstrade spillbitar med rosa som sammanhållande färg. Efter att jag satt fast småbitarna på en 6" x 6" stor pappersbit, skar jag rent kanterna runt om och ritade en zig-zagsöm med vit penna i alla skarvar. Jag stämplade sedan med textstämpeln över alltihop.


image77


Stämplarna från Pysselmyran är "Muspar i hjärta" och "Gammadags text".
Prickarna på insidan av hjärtat har jag ritat dit, de är inte med i själva stämpeln.

Kram! Stina

bidrag till papp och scrap

Ikväll har jag scrappat ett bidrag till den pågående skisstävlingen hos Papp och Scrap.
Det var en härlig skiss att arbeta efter. Så här blev min layout:


image76


Jag har använt mönstrade papper från Autumn Leaves och journalingsheet från Creative Imaginations.
Eftersom färgerna på pappren är så starka har jag skrivit ut fotot i svartvitt och kladdat med vit akrylfärg bakom fotot och på fotots kanter, för att lugna ner intrycket på sidan.

Kram! Stina

glad!

Kolla här vad jag har fått av både Tina och Veronika idag! Tack så jättemycket!!
You made my day, girls!

image408

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Jag vill lämna den vidare till var och en av er som hittat hit och läser det här lilla inlägget i min blogg. Ni ger mig glädje!

Kram! Stina


scrapbudget

Jag har funderat på det här ett tag nu, har sett flera som gör det ... och jag har bestämt mig för att pröva att göra en scrapbudget  - efter idé av mysmasken - för att motivera mig till att använda upp det scrapmaterial som jag har och för att begränsa mina nyinköp.

Jag har valt att "prissätta" så här - dvs vad mitt scrappande är "värt" i nya scrapshoppingpengar:

Kort 15 kr
Layout 30 kr
Annat scrappat/alter 25 kr

Alltså, om jag gör två kort och en layout så "får jag lov" att shoppa nya scrapsaker för 60 kr.

Jag skall också ta med "riktiga pengar" i scrapbudgeten, alltså pengar för sålda kort, sådant som jag säljer på Tradera och honorar för publicerade alster. Tror inte att den sista posten blir så stor, men det är ju en morot att ha den med.


Hittills i år ser det ut så här:

Kort: 1 st
Layout: 1 st
Annat scrappat/alter: 1 st
Sålda kort: 0 kr
Traderaförsäljning: 0 kr
Publicering/honorar: 0 kr

Pengar att shoppa för: 70 kr
Spenderat: 0 kr
Kvar i scrapkassan: 70 kr


Måste scrappa en hel del innan jag ens kan tänka på att köpa något nytt *ler*
Det blir spännande att se hur länge jag klarar mig innan jag spräcker budgeten fullständigt! Kan tänka mig att det inte känns så kul när man är i det läget att man måste skapa ikapp ett större underskott...

Kram! Stina

idag åkte julen ut

Idag har vi städat ut julen, eller nästan iallafall -  för granen är så fin och har inte barrat någonting än och får stå kvar tills nästa helg.
Nu är julpyntet sorterat och nedpackat. Så till första advent hoppas jag slippa leta efter försvunna dukar, bonader och ljusstakar. 

Kram! Stina

önskebok

Alldeles lagom till jul eller inför födelsedagar och andra tillfällen när det är lämpligt att ge bort  någon passande och genomtänkt present, brukar jag tappa minnet. Än värre är det när jag själv skall presentera någon slags önskelista inför min födelsedag, mors dag eller jul. Alla önskningar och idéer blir som bortblåsta då!

Men nu har jag gjort en önskebok där jag kan skriva upp önskningar och idéer när de dyker upp under året!
Varje gång barnen säger "Mamma, en så'n här vill jag ha!" eller "Mamma, jag önskar mig..." skall jag skriva upp det i min lilla bok.

Jag har premiärtestat min Bind-it-all! Det var verkligen på tiden, eftersom jag har haft den ända sedan Karlstadsmässan i höstas...*rodnar lätt*

Jag har dekorerat med stämplar från Pysselmyran, QK diecuts (bokstäver) dymoremsa, fluid chalks, olika band, svart och vit penna.


image73


image74


image75Fram och baksida har jag gjort av vanlig papp från baksidan av ett kollegieblock, som jag har klätt med mönstrat papper. Boken har fått olika avdelningar och avdelarna har jag gjort av vit cardstock som jag har häftat fast bandstumpar på.

Det blev lite skevt och vint. Jag tycker att det var klurigt att få till hålen på rätt ställe, trots alla olika markeringar på BiAn. Det är kanske en bra idé att utgå från hålbredden när man bestämmer hur måtten på boken skall vara  Det behövs nog lite mer träning. *efterklok*

Kram! Stina

snö

I helgen fick vi äntligen snön som vi väntat på hela jullovet! Jag är så glad att jag tog med mig kameran ut och fotograferade lite kring huset igår mitt på dagen när det var hyfsat ljust. Snön låg som ett fluffigt täcke över trädgården.

image67


image68


image69


image70


image71


image72


Snöänglarna, som barnen hade gjort på gräsmattan, upptäckte jag inte förrän det hade blivit mörkt och disigt.

Idag har det varit mildväder och småregningt, och det mesta är bara slask...Underbart är kort!

Kram! Stina

mina 10 favoritlayouter 2007

Jag scrappade min första layout kring förra årsskiftet. Det kändes först som ett ganska stort steg att ta från kortmakeriet och stämplingen, men efterhand blev det mer som ett naturligt komplement. Jag använder gärna stämplarna även på layouter, där det passar. Spillpapper från korttillverkningen kommer till användning på en layout och ibland är det tvärtom. Spillpappershögen växer lavinartat ändå *konstigt*

Totalt har jag fått ihop 15 layouter under året, en liten och försiktig början, så jag har lagt med några av de kort jag tycker bäst om från året också. Här kommer de - layouterna först och korten efter - utan inbördes ordning:


image56


image57


image59


image58


image60


image61


image62


image63


image64


image66


Ja, så fick hälften av årets layouter komma med på topp10listan. Förhoppningsvis har jag lite bättre fart på scrappingen i år *ler*

Kram! Stina

nyårsraketer

Här är en av mina bästa bilder av nyårsraketerna. Inget mästerverk, men jag är så glad att något av fotona faktiskt gick att använda. "Det finns en inställning för fyrverkerier" sa älskade P när jag tagit säkert 20 bilder på en nattsvart himmel *asg* Jag får nog försöka lära mig kameran någon gång (det är en liten kompakt digitalkamera).


 

image55


God fortsättning på året!

Kram! Stina

nytt år

Så har ett nytt år 2008 startat, med fyrverkerier och kramar, champagne och leenden! Vi har haft huset fullt med två familjer som gäster. Totalt var vi fem vuxna och sex barn. Alla barnen orkade hålla sig vakna hela kvällen och över 12-slaget. Det hade vi faktiskt inte väntat oss, med tanke på att de yngsta bara är fem och ett halvt år.

Alla gästerna bodde kvar och nu på eftermiddagen, när alla har åkt hem, känns huset plötsligt ganska tomt.
Jag fotograferade våra fyrverkerier i natt. Än så länge har jag bara tittat på fotona i kameran, men det skall bli kul att se om det är något av dem som går att använda. Jag har aldrig fotat fyrverkerier tidigare *spännande*

Jag önskar alla er som kikar in här ett riktigt gott nytt år!

Kram! Stina

RSS 2.0