underbara dagar

Vi har haft några undebara dagar i Kungshamn!

Det var lite trögt med sommarvärmen till en början, men efter ett par dagar med blåst och regnskurar, tog solen över och öste sommarvärme över oss!

Barnen har gått i simskola på Hovenäset och vi har njutit av solsken, värme, salta bad och en underbar första semestervecka. Inte nog med att Bohuslän har visat sig från sin allra bästa sida, vi har njutit i stora mått av fullservice på "pensionatet".

Kameran är full av härliga sommarbilder, men batteriet är slut, så det får dröja lite innan ni får se några smakprov här. Men tänk er en klarblå himmel, djupblått hav, kala klippor och glada barn....

Nu är vi  tillbaka hemma några dagar för gräsklippning, snigelplockning (ska stö ut massor av blå snigelfrön) tvätt och vattning. Sedan tar övriga semesteraktiviteter vid.

Hoppas att ni som läser här också har möjlighet att njuta av att sommaren äntligen har kommit (som semesterfirare eller några timmar efter jobbet). Och ja, jag har doppat hela mig nu, massor av gånger!!! Skööönt!

Kram! Stina

doppat foten!

Nu är det äntligen semester!

Barnen har varit hos min pappa och M-A i Kungshamn hela förra veckan, så i fredags efter jobbet packade älskade P och jag våra väskor och gav oss iväg dit. 

Stora C fyllde 8 år på lördagen och vi uppvaktade honom med sång och paket på morgonen och tårta på eftermiddagen. På kvällen grillade vi hamburgare, helt enligt födelsedagsbarnets önskan.

På Smögen firades Sjöräddningssällskapets dag, och vi åkte dit för att kolla in kustbevakningsbåtar, lotsbåtar, brandbilar och så naturligtvis sjöräddningsbåtarna. Sedan min pappa slutade jobba för ett par år sedan har han engagerat sig aktivt i sjöräddningen. Det är ett otroligt viktigt jobb de gör, sjöräddarna, på helt ideell bas.

Det har inte riktigt varit högsommarvärme och solsken, men i eftermiddags cyklade vi till Tångens badplats för att fiska krabbor på ett bra krabbfiskeställe. Vi höll på i säkert en timma innan det började regna. Då hällde vi tillbaka alla krabborna i sjön igen och cyklade hemåt.

Jag har kommit ett steg närmare årets första dopp! Jag doppade foten när jag skulle byta vatten åt krabborna i hinken. Det var inte såå kallt som jag trodde att det skulle vara, så snart har jag nog doppat hela mig!

Kram! Stina
  

bästa kusiner

Här är en LO med foton på Lilla J och kusin M från midsommardagen, när de just kommit från sjön efter ett uppfriskande dopp.
Det blev en riktig fotosession för visst skulle det förevigas att de "passade ihop" - Lilla J's röda gummistövlar och det röda badlakanet och kusin M med sin blå badrock och blå skor.
I bakgrunden bakom fotona skymtar knappt min bubbelplaststämpling. Jag tog till lite i underkant, skulle ha stämplat med en större bit...och det är helt klart bättre att använda akrylfärg istället för Versacolor-dyna. Man lär så länge man lever!

Jag har inte riktigt bestämt mig än om LOn är klar...men jag har lagt undan den nu, så att den får ligga till sig.

Kram! Stina

fredagsfavoriter

Den här LOn gjorde jag till wellpapputmaningen på SWEScrapbook förra veckan.

Det är första gången jag har använt wellpapp till en LO, så en utmaning var det verkligen. Jag har använt wellpappen att stämpla med på bakgrunden (vit akrylfärg med pärlemorskimmer - syns dåligt på bild, men är läckert IRL). Jag har också satt wellpapp bakom fotot istället för mönstrat papper (inte syrafritt - jag vet).

 


Det blev premiär för två av mina hemmagjorda overlays på LOn också. Det är remsan nedtill och journalingspoten. HÄR finns en kortfattad beskrivning på hur jag har gjort dem. Remsan har jag i och för sig använt på ett kort tidigare, men det var första gången jag använde den på en layout.

Gissa hur GLAD jag blev när jag fick ett svarsmail från Helene - min LO var en av de utvalda att visas i bloggen *jublar*

(Mer utförlig beskrivning på journalingspot finns här och på overlays finns här )

Kram! Stina

journalingspots

Vad är väl en bal på slottet?

Nu har jag ju inte missat någon slottsbal, men det var Papperskraftmässa i Leksand i helgen som gick. Jag hade inte planerat att åka dit. Ändå känns det som om jag har "missat" mässan *konstigt*

Så, i helgen tillbringade jag istället några timmar framför datorn, för att fixa iordning lite foton för framkallning. Det är inte något snabbt och lätt arbete för mig som är så ovan i Photoshop. Och så var det ju det här med storlek på bildfiler och hur bra resultatet blir i verkligheten sedan...till slut skickade jag iväg beställningen *puh*

Vad gör man då med alldeles nya scrapstämplar medan man väntar på framkallde foton? Helt plötsligt hade jag "inga" foton att scrappa här hemma.

Jag rotade fram lite mönstrade spillbitar ur den växande högen och stämplade journalingspots! Det var kul! Mycket resultat av lite arbete. När jag väl höll på, passade jag på att testa att stämpla på insidan av en lamineringsficka - det gick hur bra som helst. Det gäller bara att man är lite försiktig så att inte stämplingen glider iväg.

Stämplarna är från Pysselmyrans alldeles nya motiv som släpptes på mässan i Leksand i helgen. Nu finns de också att köpa i Pysselmyrans Onlinebutik klicka HÄR så kommer du direkt till nyheterna!

Nu kan mina framkallade foton få komma när som helst - jag är redo!

Kram! Stina


RSS 2.0