promenera mera!

Jag skrev för ett tag sedan om att vi är med i en friskvårdsaktivitet på jobbet där vi räknar steg.

Vi skall vara framme i Berlin den 23 maj, det motsvarar ca 10.000 steg per dag under hela tiden aktiviteten pågår.
Just nu ser det ut som att det är en liten liten försening i tidtabellen...jag beräknas vara framme i Berlin den 6 juni!

Hjälp!
Vad betyder då detta?
Jo, om jag inte tänker mig att fira nationaldagen i Berlin får jag rappa på lite och promenera mera!

Mitt rekommenderade stegmål för att hålla mig på "må bra"-nivå är att gå 10.900 steg per dag...jag är väl inte riktigt där än för hittills har jag hållit en takt på ca 8500 steg per dag. Skall jag dessutom (såklart jag ska!) gå ikapp min försening på sisådär 2 veckor så vet åtminstone jag vad som gäller framöver - promenera mera! *puh*

gågågågågågågå

Kram! Stina

sommartid och snöslask!

Nu är alla klockor ändrade till sommartid.

Jag väntar fortfarade på våren...här ligger snön kvar som kom i fredags. Den har sjunkit ihop lite och blivit slaskig. Men jag tyckte mig höra något om plusgrader och blåsigt *hoppas* för då försvinner snön som ett nafs!

Jag vårar till det i bloggen med ett kort *ler*




Det här kortet fick lilla syster Å när hon fyllde år för ett tag sedan.

Kram! Stina

äntligen post!

Idag fick jag efterlängtad post! Det piggar upp efter en lång arbetsdag *glad*
Se här vad som har hittat hem till min brevlåda




Japp!
Det är aprilnumret av Creating Keepsakes - och det kommer ju i ganska rätt tid också!

Men...jag har fortfarande inte fått marsnumret... Februarinumret var nästan en månad sent, så jag hoppas fortfarande på att marsnumret också skickades via Nya Zealand och blev försenat...annars är det nog dags att maila till Subscriber Services och efterlysa tidningen.

Mmm...ikväll skall jag bläddra, inspireras och njuta!

Kram! Stina

våffeldag!

Idag är det Jungfru Marie bebådelsedag, Vårfrudagen eller Våffeldagen!

Dags att rota fram våffeljärnet från sin plats längst in i köksskåpet - det gäller att hitta det bakom alla bunkar och sockerkaksformar.

Vi tjuvstartade lite och hade våffeldag redan i måndags här hemma. Gissa om det var populärt hos barnen när det var våfflor till kvällsmat UTAN att de hade tjatat om att få det!



Jag har världens bästa våffelrecept! Det blir ungefär 20 jättegoda våfflor av en sats våffelsmet.

50g smör
4 ägg
6-7 dl mjölk
5 dl vetemjöl
2 krm salt
1-2 tsk socker

Smält smöret och låt det svalna. Separera äggvitor och äggulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa upp äggulorna lätt med sockret och häll i häften av mjölken och allt mjöl. Vispa eller rör smeten slät och häll i resten av mjölken, salt och det avsvalnade smöret. Blanda/vänd ner äggviteskummet sist.

Sedan är det bara att grädda våfflorna och njuta dem med vispgrädde och sylt! Om man inte lägger dem på hög är de faktiskt lite frasiga...

Idag har vi varit på utvecklingssamtal med Lilla J och hennes förskolefröken. Nästa månad kommer det att vara föräldramöte och vi får träffa de lärare som förskolebarnen kommer att få som lärare i lågstadiet.

Kram! Stina

biohelg

Denna helgen har det varit biohelg för barnen!

Det har varit filmfestival här och massor av möjligheter att gå på bio. Det är man ju inte riktigt bortskämd med när man bor i glesbygd. Här går ju bara en film i taget annars.

I fredags kväll var det Pettson och Findus på programmet. Stora C, Lilla J och kompisen F gick tillsammans. De blev avlämnade och hämtade av oss föräldrar, men tänk så stort för dem att vara SJÄLVA på bion, ensamma var de inte, för det var fullkomligt fullsatt!


Poster  Poster

I eftermiddags var de iväg tillsammans med kompisarna F och T och såg Madagaskar 2. Den var också bra tyckte de.

Själv har jag tyvärr inte sett en enda film under filmfestivalen... men nästa år så ska jag banne mig!

Kram! Stina

ett kort

Det här kortet fick min pappa förra lördagen när vi firade hans födelsedag!
Marint tema till en saltstänkt Bohuslänning *ler*




Jag fortsätter att leta guldkorn i spillpappershögen - tillräckligt många olika nyanser av en färg passar riktigt bra ihop till slut.
Stämplarna kommer från Pysselmyran.

Kram! Stina

Pysselmyrans nya stämplar

Här är ett par kort som jag gjorde inför mässan i Göteborg.

Alla stämplar är från Pysselmyrans nya - nu finns de att beställa hos Pysselmyrans onlinebutik!






kram! stina

vårkänslor och kalops

Familjen var i Kungshamn i helgen och kände lite på våren.
Här hemma ligger snön fortfarande, fast den börjar smälta nu och fåglarna kvittrar om morgnarna, så det kanske snart blir vår här också.

På lördagen firade vi min pappa som har fyllt år. Det var ett trevligt kalas med massor av god mat, glada släktingar, kaffe och mockatårta. Barnen och lille kusin R var glada åt att träffas igen och det blev massor med stoj och bus!

Efter kalaset var det alldeles nödvändigt med en promenad - inte bara för stegräkingens skull *ler* - så det blev en tur "ner över" genom ett folktomt Kungshamn. En och annan bil mötte vi, men det var inte många själar ute en kylig och dimmig lördageftermiddag mitt i mars.

På söndag förmiddag var det strålande vårväder och då passade vi på att gå KIF's poängpromenad! Solen sken och i lä blev det riktigt varmt. Barnen tävlade om vem som kunde se nästa fråga först, och de sprang säkert halva sträckan.








Sedan åkte vi till mamma och hennes älskade R och var hos dem några timmar.
Så skönt att få träffas och prata om lite av varje. Mamma bjöd på kalops till lunch och barnen åt var sin BAMSEportion - det var verkligen jättegott!
Vi hade en riktigt mysig eftermiddag tillsammans. Hoppas att det inte dröjer för många veckor innan vi ses igen!

Kram! Stina

gågågå

Nu är det dags att räkna steg igen!

Liksom förra våren är vi med i en friskvårdsaktivitet på jobbet som går ut på att vi skall röra oss mer. Denna gången skall vi gå 545 km - motsvarande sträckan mellan Malmö och Berlin. Så från och med igår försöker jag mer aktivt att hitta stunder till extra steg i vardagen. Stegräknaren håller koll på att jag sköter mig *ler*



Bilden är lånad från tappa.se

Efter alla konstens regler har jag registrerat mig, mätt och vägt och rapporterat - mitt stegmål är 10 900 steg per dag.
Så nu är det dags för en rejäl promenad innan fredagsmyset!

Kram! Stina

fyndat

Så kul det var med mässa i helgen som gick!

Jag var där på lördagen och hjälpte till i Pysselmyrans monter. När portarna slogs upp kl 11 hade vi redan jobbat några timmar med att packa upp och ställa i ordning. Sedan dröjde det inte länge innan det var fullt av folk överallt - kul!
Jag lyckades hälsa på flera kända ansikten i mängden, men missade jättemånga! Det är alltid lika roligt att ses om än bara för att säga -Hej! så kul att ses! och rusa vidare...

Vad fick jag med mig hem i mina påsar då?

Inte alls lika mycket som jag brukar - tog mig inte riktigt tid att shoppa på allvar - men jag hade inte planerat att köpa så himla mycket denna gången heller. Cardstock, naturligtvis - men jag hittade ingen Kraftcardstock *blind eller?* - lite lite mönstrat, bokstäver (påfyllnad på sådana jag redan har) stickles, en ny stor versamark-dyna, cellofanpåsar till kort och lite dekorationer. Jag köpte två olika covers till BiA-album också, som jag tänkte använda som mall att skära ut mönstrat papper med, bl a.


Strax före stängning kl 18 gav jag mig iväg hemåt och hann precis innanför dörren innan Melodifestivalen började. Älskade P's syster L med barn och man var och hälsade på och vi hade en riktigt trevlig lördagskväll!

I söndags var det tänkt att vi skulle hälsa på mamma och hennes älskade R, men det blev inte så. Riktigt uselt väder i kombination med att R inte hade en "bra" dag gjorde att vi bestämde att skjuta på besöket. Det blev en lugn dag med plock och pyssel hemma istället.

Nu är redan halva arbetsveckan till ända, dagarna på jobbet har bara svischat iväg liksom kvällarna med barnens aktiviteter och läxläsning - sedan har jag somnat tidigt i soffan varje kväll, utom ikväll - men nu är det verkligen dags att knoppa in.

Nattinatt!
Stina

härligt sportlov

Nu är familjen hemma igen efter en härlig sportlovsvecka i Norska fjällen!

Vi har haft en riktig lyxvecka med hotell, helpension - hur mycket är inte det värt att kunna sätta sig vid dukat bord och bli serverad, vid alla måltider?! - härligt välpreparerade backar, inga liftköer!!, sol, glada barn och glada föräldrar också ;D

Mmm, det var riktigt roligt!

Det finns några bildbevis, men de är fortfarande kvar i kameran - laddar upp något här lite senare i veckan.

Väl hemma igen låg ett tjockt kuvert och väntade i brevlådan - nya stämplar som Pysselmyran släpper till försäljning på Nordiska Stämpel och Scrapmässan i Göteborg till helgen! Det var bara att börja montera och börja stämpla så snart alla resväskor och annat var uppackat - kul!  Snart har jag nya kort att visa!

Kolla in de nya stämpelmotiven HÄR

Inspirationskort med de nya motiven finns i Pysselmyranbloggen

Efter en aktiv sportlovsvecka var det rätt skönt med en lugn helg hemma innan vardagsbestyren drog igång igen.

Nää, jag är inte ett dugg avis på er som åkte båt i helgen *nickar intalande till mig själv*

Kram! Stina

RSS 2.0