utmaning - det fjärde fotot

När jag kikade in hos Myamia förut, hade hon en rolig utmaning där.

Utmaningen går ut på att man ska visa ett foto, men inte vilket foto som helst... det är nu det blir roligt ;) Visa det fjärde fotot i din fjärde mapp i datorn, om du har mappar i mappen ska du visa det fjärde fotot i den fjärde mappen där.

Okej, sagt och gjort - här är mitt bidrag:
Det är det fjärde fotot i den fjärde mappens fjärde undermapp. Bilden är från förra julen (2007) när vi hade en så fint blommande vit amaryllis. Sedan kan man ju fråga sig varför man tar sådana här foton (och varför man inte raderar dem...), blomman är ju inte alls fin på fotot - det enda jag ser är tapeten...

Vilket är ditt fjärde foto?

Förresten, stora C fick sova bättre i natt, men han har fortfarande ont och hans utslag ser INTE roliga ut...*stackars*

Kram! Stina

tvillingar

En tjej som har haft ett längre vikariat hos oss på jobbet fick tvillingar för ett tag sedan - en tjej och en kille.
Igår var arbetskamraterna på besök för att gratulera de små liven - ja nu är de ju inte så nyfödda längre, men höstens förkylningar och annat gjorde att vi inte ville hälsa på tidigare.

Jag gjorde kortet som följde med uppvaktningenTyvärr kunde jag inte följa med på uppvaktningen, men jag får säkert träffa de små gullungarna en annan gång.

I natt hade stora C jätteont av sin bältros, och kunde nästan inte sova alls - trots alvedon... jag hoppas att det blir lättare för honom i natt.

Kram! Stina

mer "blommor"

Jag har plockat fram en virknål och lite restgarner - det var ett tag sedan jag virkade dukar, så jag fick rota lite. Letade upp en beskrivning på virkade blommor och så var det bara att sätta igång. Perfekt pyssel att ha framför TVn!
Tänkte att jag skulle använda dem som dekorationer i scrappingen.

Så här ser de ut


Jag har provat på några olika modeller - enkla och dubbla. Jag gjorde en tredubbel också, men den blev mest klumpig, tycker jag.

Vi har fått lite andra "blommor" här hemma. Stackars stora C har fått Bältros. Han klagade på smärtor i magen i slutet av veckan, på fredagen var han hos skolsyster, och då hade han börjat få utslag också. Bara att stanna hemma alltså, och vänta på att det skall gå över...

Kram! Stina

tulpaner!

Det finns nog inte något som får mig att längta efter våren så som tulpaner. Krispiga och på väg att slå ut - då kan jag inte låta bli att köpa hem dem och ställa i en vas på köksbordet!

Här är layouten som ni har fått tjuvkika på i några dagar
Pappren (Maja Design) och swirlstämplarna kommer från Pysselmyran.

Jag har använt papper ur samma serie till ett kort också
Och nu ser det ju lite tokigt ut... bildfilerna är lika stora, men kortet är 15 x 15 cm och layouten är 30 x 30 cm. 

Kram! Stina

tjuvkik

Visar en liten tjuvkik på ett alster som kommer upp i Pysselmyrans blogg imorgon:
Kram! Stina

mitt manga-jag

Vad tycks om mitt nya manga-jag?
Vet inte hur många gånger jag har försökt fotografera mig själv till en ny profilbild, men slängt kortet i soptunnan...nu gjorde jag slag i saken och skaffade mig ett mangaporträtt istället *skrattar*
 Jag hittade en rolig sida där man kan göra sitt eget mangaporträtt (hittade länken i badankas blogg).

Kram! Stina

ett till utan...

Här är ett kort till utan stämplat motiv.
Det ljuvliga pappret kommer från s.e.i. och passar så bra till punchinellan.

Ikväll tittar vi på Körslaget och hejar på Team Erik. Lilla J blev både ledsen och arg förra veckan när hennes favorit Team Nanne åkte ur tävlingen, och visst kändes det lite orättvist att just de skulle åka ur...

Vad gör du ikväll?

Kram! Stina

turkos

Turkos och svart blev mitt bidrag till förra omgången av Scrapopol.Före jul fick jag utmaningen att scraplifta någon annan spelares tävlingsalster. Jag valde att lifta ett kort av cessan78 och det jag inspirerades av var färgvalet, blommor som dekoration och att kortet var utan stämplat motiv.
För ovanlighetens skull har jag inte någon "titel" på kortet.
(Blommorna och bradsen är lite högre än resten av kortet, så scanningen blev lite oskarp.)

Igår var det dags för första tärningskastet efter juluppehållet och *tadaa* Samara var den som först lyckades ta sig runt spelplanen och gå på alla gatorna! Grattis!!
Nu fortsätter kampen om andraplatsen. Jag har tre "gator" kvar, så jag har ingen chans att ha gått på alla gatorna till nästa omgång. Det är spännande att se vem som har turen med sig nästa vecka!

Kram! Stina

hitta tutorial och digital mall

Jag har fått några frågor om den digitala mallen som jag har använt till collaget i förra inlägget, och den tutorial som jag nämnde. De finns på nätet och man kan lättast hitta dem genom att på Creating Keepsakes hemsida klicka på "Magazines" i menyraden och välja Creating Keepsakes.

Nu har tydligen februarinumret kommit ut i USA, så för att hitta Januarinumret får man scrolla ner till rubriken (i vänstermarginalen) "Browse Other Issues" och välja "January 2009" i rullgardinsmenyn. Den digitala mallen och tutorialen finns sedan under den klickbara rubriken "Computer Tricks: Online Bonus" New Year's Resolution: Learn Photoshop!

Kram! Stina

kolla - jag kunde!

Jag har ganska länge beundrat och imponerats av alla läckra fotocollage som duktiga scrappare och bloggare har visat i sina bloggar.

Det låter som grekiska för mig när de skriver att de gör dessa i Photoshop. Jag har Photoshop Elements och det lilla jag kan går att räkna upp på ena handens fingrar. Det här med actions och brushes och templates har jag inte ens haft en tanke på att försöka klura ut hur man skall göra - det är som sagt som grekiska för mig, helt obegripligt...

Men i senaste numret av Creating Keepsakes var det en artikel om digitala mallar, med hänvisning till en tutorial som beskriver hur man gör.

Så jag kollade igenom deras tutorial och laddade hem den fria digitala mallen och satte mig med några foton för att prova - och det gick! Jag kunde! Gissa om jag är jätteglad!

Jag har använt mig av några foton från en av sommarens härliga båtturer kring Kungshamn och Smögen - här är resultatet.Än så länge är det bara foton i mallen - här skall man kunna leka med digitala mönsterpapper, lägga texter  mm - men jag är så glad att jag har lyckats sätta ihop olika foton till ett collage!

Dags att börja kolla efter bra framkallningserbjudanden för stoora bilder - den här är i lettersize *ler*
Så kul att framkalla sådana här collage för att scrappa!

Kram! Stina

mina 10 favoritfoton 2008

Jag fortsätter att anta Mikaelas utmaning, om än något senare än de flesta andra. Här kommer mina 10 favoritfoton från förra året - utan actions, brushes och andra coola photoshopeffekter *fattar inget* - och utan inbördes ordning.


Jag ser när jag har gjort mitt val att alla bilderna är sommarbilder och 9 av 10 är på eller vid hav och sjö.
Det är ingen tillfällighet!

Kram! Stina

minialbum

På senhösten gjorde jag ett minialbum i storlek 6" x 6" (ca 15 cm x 15 cm) som jag har glömt att visa här - jag bloggade det på pysselmyrans blogg, så någon kanske har sett det redan.

Minialbumet var en kombinerad födelsedagspresent och hälsning till en äldre släkting, så jag gjorde ett matchande gratulationskort till.  Kortet är lika stort som sidorna i albumet.
Det är första gången jag har scrappat ett album med genomgående tema. Fotona har jag skrivit ut på fotopapper hemma, för att kunna anpassa storleken till albumet.

Gissa om jag har fått lust att göra fler minialbum!

Kram! Stina

första kortet

Några dagar in på nya året var det dags att fira en födelsedag.Det var årets första kort.

Kram! Stina

god fortsättningSå är helgerna över och allt blir som vanligt igen...
Imorgon börjar barnen i skolan.

Kram! Stina

RSS 2.0