lördagsgodis

Idag gottar jag mig med....

Rosa Rattar - visst är det humor?!! *skrattar*
De smakar som de rosa bilarna, och så stödjer jag Bröstcancerfonden på samma gång.

Förresten, har de rosa banden börjat säljas?
Jag brukar köpa varje år, men har inte sett några ännu.

Kram! Stina

 


fredagsmys?

Vilken bloggtorka det har varit här!

Desto mer har hänt i verkliga livet.

Förra helgen hade tjejerna på jobbet en riktigt härlig ladies day i Karlstad som avslutades med Ladies Night!

Dagen startade med lyxfrukost hemma hos Anneli *härligt* och sedan drog vi vidare mot Solsta'n. Vi flanerade på stan i underbart brittsommarväder, shoppade lite och åt långlunch i solen på en uteservering.
Framåt eftermiddagen checkade vi in på hotellet och njöt av att lägga upp trötta fötter och mysa i solen på balkongen innan det var dags att fräscha till sig. En stund på hotellbarens uteservering i högsommarvärme, och sedan var det dags för Ladies Night.

Vi hade bokat middagsbiljetter och fick bord alldeles framme vid scenen - det kunde inte ha varit mycket bättre!
Killarna/karlarna på scen gjorde en underhållande show - superbra i musiknumren, lite halvbra i sketcher och annat. Lätt hysterisk stundvis patetisk publik, som tjöt, skrek och jublade så fort någon rörde sig ï närheten av scenen...

Trevliga att se på är de i vilket fall som helst, kolla bara!

Efter showen fick jag lov att köra hem, för jag hade planer för söndagen. Så det blev ingen hotellövernattning  och sovmorgon med mysig hotellfrukost för mig.

Lilla J och jag skulle vara med och sjunga med våra körer i kyrkan på söndagsförmiddagen, så det var upp tidigt för att repetera. Alla kyrkans körer var med. Några sånger sjöng vi tillsammans allihop, och så hade alla körerna ett par egna sånger. Det var jättekul och jag tror att det blev lyckat för dem som lyssnade också!

Sedan har veckan gått förbi i en flygande fart! Jag har bytt kontor/arbetsplats och denna veckan var den första som jag har jobbat alla arbetsveckans dagar på hemmaplan - skönt! 

Ikväll är jag alldeles ensam hemma och får fredagsmysa med mig själv.

Men, det är faktiskt inte så synd om mig som det kan verka.
Jag har hela helgen bokad med kören. 
Lördagen är heldag med repetitioner och nya sånger för oss att träna in. På söndag är det generalrepetition och på söndagskvällen har vi konsert i kyrkan. 

Så om ni är i närheten - Varmt välkomna till Bengtsfors Kyrka på söndag (27/9) kl 18:00!

Eftersom jag har bokat hela helgen med egentid, tog älskade P med sig barnen och for till stugan för att ha pappa-barnhelg tillsammans med en annan pappa och hans barn. 

Kram! Stina

glömt

Jag har ju glömt att visa kortet jag gjorde till lillasyster A och hennes M till bröllopet!

Såhär blev det
Tillsammans med kortet var en present från brudparets föräldrar och oss syskon med familj. Som extra överraskning blev det en bröllopsnatt de luxe på hotell i stan.

En natt utan barn, på hotell, skulle nog alla småbarnsföräldrar unna sig då och då...

Vad gjorde jag av min egentid i lördags då, kanske någon undrar?
Jo, för att stilla samvetet putsade jag fönstren utvändigt - nästan alla, har några som inte är öppningsbara som jag måste stå på stege för att putsa, och dem struntade jag i - och när det var klart blev det nyttiga lite lustfyllt eftersom utsikten blev så mycket bättre än innan!
Sedan satte jag mig och virkade ett par rutor till mitt filtprojekt, och såg några repriser på TV:n.

Idag har jag varit på återbeök hos tandläkaren.
Hmmm...inte det roligaste man kan ha för sig, om ni frågar mig. Dagens aktivitet bestod i att borra bort den tillfälliga fyllningen jag fick vid mitt akutbesök. Sedan skulle tanden "rensas ur" igen. Denna gången fick jag ha en gummiduk uppspänd kring tanden - inte mysigt. Sedan var det  dags för en ny provisorisk fyllning. Om en månad skall jag tillbaka och upprepa hela proceduren - och kanske få den riktiga fyllningen ditsatt, det beror på hur det ser ut.
Nu värker det igen... Attans, jag som tyckte att det har känts riktigt bra ett par dagar nu...

Kram! Stina

egen tid

Har just fått ett par timmar oplanerad egen tid!

Vet inte riktigt vad jag skall hitta på...får nog göra något nyttigt och något lustfyllt - så att det blir balans.
Ses senare!

Kram! Stina

glögglänk

Om det är någon mer än jag som vill förboka årets glögg så går det bra att göra det här!
(notera att jag inte gör reklam - bara tipsar!)

Kram! Stina

bokat och klart

Nu har jag förhandsbokat årets julglögg!

Blossa-09 årets årgång med smak av clementin i en läckert orange flaska *mmmm*


När försäljningen börjar den 1 oktober är några flaskor reserverade för mig.

Det verkar bli en god jul i år också!

Kram! Stina

mormorsrutor

Det är många år sedan jag virkade mormorsrutor! Jag kommer ihåg att farmor lärde mig när jag var barn - kanske 8 år eller så - och då virkade jag några rutor som hon använde i en filt som hon virkade till mig. Då var det återanvändning och restgarner som gällde. Jag kommer ihåg att vi "räckte" upp stickade tröjor och andra plagg som blivit för små, eller utslitna, och tvättade garnen och nystade upp till nya nystan.

Nu har jag fått ett virkryck. Antagligen har jag också tagit mig vatten över huvudet. Men inspirerad av den här underbara filten som jag hittade hos Attic24 dök jag in i en affär och köpte ett stort antal garnnystan i blandade färger!

Jag började igår...Så här långt har jag kommit hittills. En liten men naggande god start. *ler*
Planen är att filten skall bli ca 130 x 170 cm när den är klar - det blir 35 st stora rutor och ca 10 cm "mormorsvarv" runt om hela filten.

Jag har tänkt mig att börja varje liten ruta med vitt garn, och avsluta med ett varv i turkos eller petrol. Sedan får alla andra varv bli slumpvis färgval på. Spännande att se hur det blir till slut!

Garnet jag använder är "Fuga" från Järbo garn. Det är en blandning av ull och akryl.

Då och då kommer jag att rapportera hur arbetet fortskrider.

Och hur går det med min tandvärk då? Jodå, mycket bättre! Nu tror jag på allvar att det kommer att bli bra igen. Penicillinet verkar hjälpa. Behöver nästan inte ta något smärtstillande alls *skönt*
Tack för era gulliga kommentarer och er omtanke!

Kram! Stina

 


lite bättre

Lite bättre kändes det idag när jag vaknade - till och med så bra att jag sa till tandsköterskan i morse (när hon ringde för att kolla hur det var med mig och om jag möjligen skulle behöva komma på återbesök redan idag ifall jag hade jätteont) att jag känner av värken, men det är ingen fara...

Det var innan jag hade ätit något som behövde tuggas - fil med lite sylt till frukost kan lätt slinka ner utan att göra så mycket väsen av sig...

Jag var inte lika kaxig efter lunch, och nu är det inte heller jättekul... fast det är ju förstås ganska mycket bättre nu än innan jag var till tandläkaren igår på morgonen.

Det är nog dags för ett nytt litet piller - sedan blir det läggdags.

Kram! Stina

tandvärk

I söndags på väg hem från Göteborg började det molvärka lite hotande i en tand.
 
Hmm, hade det fastnat något litet som irriterade?

När vi kom hem fick det bli extraextranoga rengöring med tandtråd, tandpetare, tandborste (i flera omgångar) och munskölj...Men nej, det hjälpte inte, tandeländet värkte bara etter värre!
Måndagen kom och gick utan bättring - det gick lite bättre med hjälp av alvedon - men jag insåg på måndagskvällen att det nog fick bli ett telefonsamtal till tandläkaren.

Igårkväll kände jag mig som pigan Lina i Emil i Lönneberga - jag var inte riktigt lika svullen i kinden, men hela huvudet värkte, i tanden (nästan alla tänderna faktiskt), i örat, ner i halsen *stackars mig*

Fick en akuttid klockan 7 i morse! Underbara tandläkare som klämde in mig på en tid som egentligen inte fanns!
Fotografering av tanden - beskrivning av hur värken kändes och när den uppstod och ja, allt man kan beskriva om hur det kan kännas i en tand. Koll på röntgnplåtarna, ingen karies - var det bra eller dåligt i detta läget?

Det blev akutbehandling - bedövning *nödvändigt* borttagning av gammal plastfyllning och sedan "rensning" av pulpan - det var lite infekterat också tydligen. I med provisorisk fyllning och bokning av ny tid om en och en halv vecka. Fick med mig ett recept på penicillin också, tillsammans med rådet att fortsätta med smärtstillande.

Fram på förmiddagen när bedövningen började släppa kom värken tillbaka med förnyad kraft *ajajaj*
Tur att det finns piller!

Det står rotfyllning på arbetsordern hos tandläkaren - men vilken tur att jag slipper dra ut tanden *plopp!* som pigan Lina.

Kram! Stina

bröllop och bubbel

I lördags sa lillasyster A och hennes M Ja till varandra i Göteborgs Rådhus.

Vilken härlig dag!


Det bubblade både av känslor och champagne!

Bröllopsfesten hölls i hemmets lugna (!) vrå för närmaste familjen och det bjöds härliga skaldjur!
Kusinerna busade och lekte och hade jättekul hela dagen och kvällen.

Vädret bjöd på blandad meny - solsken varvat med ösregn och blåst - precis som livet är.

Kram! Stina


RSS 2.0