nya Pysselmyranstämplar!

I fredags landade ett stort bubbelkuvert i min brevlåda! Underbara stämplar från Pysselmyran som kommer att släppas på Syfestivalen (mässa) i Sollentuna i månadsskiftet! Fredagskvällen - efter fredagsmyset förstås - gick åt till att klippa rent och montera stämplarna. Just monteringen är inte min favoritsysselsättning precis, men dessa var minsann lättmonterade!

Hittills har jag gjort två kort med de nya stämplarna, såhär ser de ut:

image94


image95


Visst är stämplarna underbara?!
Kika in på Pysselmyrans blogg så får ni se vad de andra duktiga tjejerna i teamet har gjort med stämplarna. Efter Syfestivalen går det att köpa stämplarna i Pysselmyrans webshop . Missa inte heller omröstningen på Pysselmyrans hemsida !

Kram! Stina

gårdagens kreativa

Visst går livet, och lusten, i perioder?! Just nu har jag otrolig lust att bara sätta mig i mitt kreativa kaos - visst låter det bättre än "röra" - och scrappa utav bara den, men jag har inte ork eller trök att komma igång. Ja nu sitter jag ju vid datorn *öhh* men är faktiskt på väg att krypa till kojs. Har känt mig mosig hela dagen, som om det är feber och elände på G - skall peta i mig en apelsin eller två innan jag lägger mig.

Jag har en hel del kuliga scrapsaker som jag har köpt - i höstas *!!!* - och inte ens använt än. Varför är det så? Jag tror inte att jag skall kunna göra "någonting alls" om jag inte köper ditt eller datt...och när jag väl har köpt det så tar det veckor eller till och med månader innan jag använder det *knäppskalle*

Nåja, nu var det ju inte detta jag skulle dela med mig av, utan gårdagens kreativa!

Nu är jag inne i en period när jag bakar matbröd, och den sista tiden har det blivit ett något kreativt recept på "kaka" som det här brödet kallas - i Dalsland iallafall. Eftersom rågsikten var slut förra gången jag skulle baka, fick det bli en kombination av grovt rågmjöl och vetemjöl istället - det funkade kanon faktiskt!

Men igår var jag nog lite väl kreativ med receptet, för jag hade glömt köpa mjölk, och tänkte att vad sjutton, det måste väl gå med vad som helst - nästan iallafall - så har vi den lilla mjölken kvar till kvällsmat och frukost. Det blev inte riktigt lika bra med tunn välling istället för mjölk, kan inte rekommendera det tipset...fullt ätbart, naturligtvis, men inte lika snyggt jäst och inte lika saftigt resultat.

Här är lite bildbevis från förra veckans något mer lyckade "kakebak"- jag tänkte scrappa om det så småningom. Klicka på bilderna så blir de lite större :-D

               

Kram! Stina

ooops...

...I did it again!
Slank med köpfingret, alltså! Det var inte alls meningen, jag har ju inte ens räknat ihop scrapbudgeten på ett tag, så jag vet om jag fick handla....typiskt! Men, jag har bloggat runt lite på måfå en stund ikväll och slank in hos Peterlina och där var det rea *!!!* Vem kan motstå det?! Ljuvliga stämplar och billigt dessutom. Det är ju tur för mig att jag inte har en susning om hur det funkar med penslar i Photoshop, för då hade jag kunnat handla lite till, tro mig!

Kram! Stina


rekordhelg

Vilken rekordhelg det har varit!
Världsrekord av Susanna Kallur - vilken tjej!

Vi har slagit lite rekord på hemmaplan också.

Uppvaktningsrekord, kan man nog kalla det med två inflyttningsuppvaktningar och inte mindre än fyra födelsedagsuppvaktningar!

Snabbscraprekord - eller kanske rekord i dålig planering och tidsoptimism - ja ni kan avgöra själva...
Det var inte direkt någon överraskning för mig att vi skulle rekorduppvakta denna helgen. Den välorganiserade och tidsrealistiska personen skulle troligtvis ha gjort iordning diverse gratulationskort under veckan som föregick helgen, eller åtminstone scrappat på fredagskvällen.
Men inte jag...
Jo, jag hade tänkt att jag skulle, men på kvällarna förra veckan var jag ovanligt trött och gick faktiskt och la mig tidigt (dvs före mittinatten) och efter fredagsmyset var det väldigt skönt att sitta kvar i soffan med ett glas vin och bara njuta.
Så därför blev det snabbscraprekord på lördag morgon före frukost! Fem gratulationskort och en paketinslagning var tvungna att bli klara innan familjen skulle äta frukost, klä sig, packa det sista för övernattning, få in allt och alla i bilen och åka iväg - senast klockan 10! - mot Göteborgstrakten. Japp! vi kom iväg som planerat...nästan...men en felmarginal på mindre än 10 minuter tycker iallafall jag är klart godkänt!

Här är resultatet av lördagsmorgonens scraprace:


image86image87


image88


image89


image90


Som ni kan se har jag använt samma upplägg - i stort sett - på alla korten.
Jag hann snabbfotografera också, alldeles innan vi gav oss iväg *puh!*

Kram! Stina

Vårkänslor!

När jag lämnade lilla J på dagis i morse, kvittrade fåglarna och solen sken! Är det inte helt underbart?!
Det fick vårkänslorna att vakna till liv igen. Snart är det nog dags för ett stort Vårskrik!

Förra veckan gjorde jag några vårkort med stämplar från Pysselmyran - då var det nästan vinter ute, så jag kände inte att det var läge att blogga dem, men nu är det dags!

image84


image85


Stämplarna från Pysselmyran är; tussilago, krokus och journalingstämpel biljett.

Jag har använt samma papper till båda korten, och ganska enkelt upplägg. Det är kul att se hur olika intryck det blir bara genom att jag har bytt plats på det ljusare och mörkare pappret. Ja, det skiljer ju lite i upplägget också, men inte så mycket...

Kram! Stina

Irene Ilska

Irene Ilska, är hon bekant?

Ibland känns det som om hon är min "hemlige Mållgan" - den där hemliga kompisen som bara Alfons kan se.
Idag har hon varit här och hälsat på...

Den Snälla och Rara Mamman kom hem efter en ganska körig fredag på jobbet. Några saker hade strulat lite och andra saker hade inte riktigt blivit som planerat. Den Snälla och Rara Mamman blev lite försenad och hade ruskigt bråttom på vägen hem - ca 3,5 mil i snöslask - för att hinna hämta lilla J på dagis. När den Snälla och Rara Mamman och lilla J kom hem satt stora C och spelade TV-spel och älskade P surfade på familjens nu enda fungerande dator (den andra är på service för den vill inte starta alls).

Den Snälla och Rara Mamman frågade om familjen ville ha Tacos eller Varma mackor till fredagsmyset.
Stora C tänkte i alla fall INTE äta något av det.
Lilla J ville äta Pizza.
Älskade P tänkte i alla fall INTE åka och hämta någon Pizza, det fick i så fall den Snälla och Rara Mamman göra!
Den Snälla och Rara Mamman hade inte någon lust alls att ge sig ut i snöslasket och åka bil igen. Hon ville inte heller åka till Konsum eller ICA och handla mat och sedan ställa sig i köket och laga till något "enkelt och gott" till familjens fredagsmys, för den Snälla och Rara Mamman var trött och sliten och ville helst koppla av...

När det började bli världskrig i familjen, kom Irene Ilska. Hon och den Snälla och Rara Mamman klev med bestämda steg till köket och kollade vad som fanns i kyl, skafferi och skåp. Den Snälla och Rara Mamman struntade i vad resten av familjen ville eller inte ville äta och ställde sig i köket och gjorde I REN ILSKA en paj till fredagsmyset.

Nu börjar Irene Ilska bli sådär lite streckad i konturerna - som hemlige Mållgan är - och gör inte så mycket väsen av sig längre. Snart har hon nog gått hem till sig.

Pajen är snart klar, och förhoppningsvis kommer hela familjen att äta och mysa tillsammans.

Äntligen fredag - imorgon är det sovmorgon!

Kram! Stina


RSS 2.0