...ooOOOoohaha...Happy Halloween!

Idag är det Halloween och jag önskar er allihop mycket godis och lite bus (snällt sådant, förstås).
Dessa (läskiga) pumpalyktor möter dem som hälsar på hos oss!

image30

Kram! Stina

You Make Me Smile Award


image130


Jag har fått You Make Me Smile Award från go'a pysselvännerna Chruss och Petraso. Det var verkligen något som fick MIG att le och bli jätteglad! Tusen tack tjejer - ni skulle ha varsin You Make Me Smile Award tillbaka, faktiskt - får man göra så?!

Nåja, de skall ju lämnas vidare, och några som får mig att le - rara, härliga och inspirerande kortmakare och scrappare - är:

Camilla W 

Myamia

Lillemor

Sofia Wernmyr "Pysselmyran"

Lindzi

Linda Muhr

Webmosterhelene

Helene Halmsjö

VeronikaP

Åsa (asamia)

Det finns många fler som får mig att le, för att ni är så gulliga, rara, inspirerar och för att ni finns!

Kram!
Stina (som fortfarande inte svarar på kedjebrev...)

Trevlig mässdag i Karlstad

Igår hade jag en riktigt trevlig mässdag i Karlstad. Fick lite pratstunder med flera go'a tjejer - såå kul!!
Jag är  ruskigt dålig på att känna igen folk, så jag är så glad för att flera kom fram och sa hej!

Jag satt hos Sofia i Pysselmyrans monter och stämplade. Det känns lite nervöst att pyssla så där "offentligt", det var trejde gången för mig, och nu börjar jag vänja mig - men pirrigt är det, och det är inte alltid man får till det som man vill. Men hur var det någon amerikansk scrapguru sa - It's OK? Ja, det är väl så det får vara - OK duger!

Tre kort lyckades jag få ihop under dagen, och det får jag nog känna mig nöjd med. Det är ju så kul att prata med folk också, och hjälpa till lite i butiken.

Fotona på korten är tyvärr i suddigaste laget, men det var det bästa jag kunde åstadkomma.

image27


Farsdagskort med karamellregn - här har jag använt en av swirlarna som bakgrund, Poststämpel Fars Dag och Karamell.
Några av karamellerna är färglagda med distressrefiller och några är stämplade på mönstrat papper. Alla är utklippta och klistrade på kortet, de flesta med glue-dots och några med 3D-kuddar. Iriserande stickles på karamellerna för lite extra effekt.

image28


Ett ganska enkelt kort med bara ett tunt band som dekoration - stämplarna är Sångtjej (stor) och Sångkille (stor) och en not (kommer i ett set med tre olika noter). Färgläggning med distressrefiller.

image29


Julkort med söta stämpeln Mus-Britta bär på julpynt (stor). Här har jag stämplat Poststämpel God Jul mitt i Journaling - cirkel, klippt ut den och monterat med 3D-kuddar. Dubbla gröna band och en rosett för lite balans i kortet. Även här har jag använt distressrefiller att färglägga med.

Tack Sofia och Rose-Marie för en trevlig dag!

Kram! Stina


Packar ikväll!

Ikväll packar jag väskan med Pysselmyran-stämplar, cardstock, spillhögen av mönstrat, diverse dekorationer och verktyg för imorgon bitti drar jag iväg till Karlstadsmässan!
Hoppas att vi ses där! Jag finns i Pysselmyrans monter - kom gärna fram och säg hej!

Kram! Stina

*tuut*

Idag kom det rolig post igen! Ett nytt inspirerande nummer av tidningen Scrapbooking mm!
Än så länge har jag bara ströbläddrat i den lite - vill inte läsa allt på en gång, den kan ju få räcka över helgen i allafall - så mycket fint...jag lär ju läsa den både framlänges och baklänges.

Men innan jag hann öppna den så fick jag rapport från lilla go'a J, som på sitt lillgamla 5-åriga sätt bläddrade lite i tidningen och sa att "farfar är bra i tidningen" - älskade unge!

Jag tutar för att jag har fått en layout publicerad i tidningen! På sidan 7! *glad*

Kram! Stinasnart halloween

Halloween lär man inte komma undan som förälder till barn i småskoleåldern - jag väljer att se det som ett tillfälle för barnen att ha kul och klä ut sig. Får väl ladda upp med massor av godis, så att vi inte råkar ut för alltför mycket bus!
På fredag skall det bli Halloweendisco på C's skola - gissa om han längtar och ser fram emot det! Förra året, när han gick i förskoleklass, klädde han ut sig till vampyr. De kläderna (vanliga kläder och en cape) har han vuxit ur i år, så nu fick vi vackert lov att köpa utklädningskläder (har varken tid eller ork att sätta mig och "sno ihop" något - det skulle kräva flera veckors planering).
I Lördags hade tre klasskompisar till C ett gemensamt födelsedagskalas. Så här blev paketen som C hade med sig till dem:

image26


Eftersom jag inte hade något presentpapper som passade till tuffa 7-åringar, så fick det bli påsar av vanligt omslagspapper (gråpapper?) och krusiduller i halloweenfärger. Jag stämplade tags med swirlar på framsidan och "grattis på födelsedagen" på baksidan och så fick C skriva sitt namn på dem.
Killarna fick var sin burk med ingredienser till att göra eget slime - kommer ni ihåg den gröna geggan som var så kul när man var liten?! Allt kommer tillbaka *ler*

Kram! Stina

Har inte pysslat

Nu har jag inte pysslat på flera dagar - har faktiskt varken haft tid, lust eller inspiration. Men det är väl så att inspiration behöver lust, och lust behöver ett visst mått av tid.

När min bonusmormor fyllde 90 år för en månad sedan uppvaktade vi, mina systrar och jag,  henne med en flaska god sherry och detta kortet

image24
 
Hittade faktiskt inte en enda stämpel som jag tyckte passade som huvudmotiv till kortet, så det fick bli en stor sidenblomma med löv, pappersblomma och knapp istället. De små tagsen är stämplade med swirls från Pysselmyran som bakgrund. Jag har satt rhinestones i mitten på tre småblommor runt tagsen. Formatet är ca 3x6 tum.

Kram! Stina

nu är det höst

Idag har hösten spridit sig in i mitt kök. Jag har bytt gardiner och pyntet på min hylla ovanför köksbordet.
Ville egentligen ha nya höstgardiner, för dessa har hängt med lääänge, men jag har inte hittat något som jag vill ha än, så de gamla fick åka upp igen.

Så här blev det - inför halloween - jag byter bort pumporna mot annat om några veckor.

image23

Innan sommaren försvann såg det ut så här

image22

Skönt med lite varmare färgskala nu när det börjar mörkna ute om kvällarna.

Kram!

Stina - som går till höstköket och lagar kvällsmat till familjen

psst....några av mina Tradera-auktioner går ut imorgon

utmanad!!

Jag har blivit utmanad av Tesa - två gånger - idag! Ooops! Jag måste fundera lite, och återkommer med svar under helgen.

Nu har barnen lagt sig (vi har lagt dem, de är ju bara 7 och 5 år) och jag skall mysa med sambon - älskade P - i TV-soffan en stund.

Mysig fredagskväll!

Kram! Stina


Ett dygn senare ungefär:

Nu har jag funderat på det här med utmaningen och här kommer 7 tråkiga sanningar om mig:

1. Jag svarar aldrig på kedjebrev
2. Det har hänt att jag har skickat tillbaka kedjebrev till den jag har fått av, för att inte bryta kedjan.
3. När jag får mail med "listor" att skriva under för att de skall skickas till "regeringen" eller "ansvariga" när listan är full brukar jag kasta det i skräpkorgen direkt
4. detsamma gäller "kedje-mail"...
5. Jag är ganska envis...
6. ...rätt så principfast
7. Som det känns nu kommer jag att hålla min linje vad gäller kedjebrev och listor även för olika slags utmaningar, så länge det inte rör sig om scraputmaningar (för får jag en sådan utmaning, får jag fundera en vända till)

Men - jag är ändå glad för att du ville utmana mig Tesa, och jag har länkat till dig, men jag kommer inte att skicka utmaningen vidare. Jag hoppas att du och ni andra förstår min inställning.

Så småningom kommer jag nog att bjuda på en del sanningar om mig själv, men än så länge känns det så nytt med att blogga över huvud taget - allt som jag skriver här blir ju "allmän egendom" på något sätt, och det är en lite underlig situation, tycker jag.

Fortsatt trevlig helg!

Kram! Stina


det börjar ta sig

Min nya stämpelförvaring börjar ta form. Perfekt jobb att ha med framför TV:n när inte den där riktiga inspirationen vill infinna sig.

Hittills ser det ut så här:

image18

image19

image20

Jag har massor med stämplar kvar att göra förvaring åt, men gör jag lite då och då, så är det nog ganska snart klart. Det klurigaste blir att lista ut varifrån en del stämplar kommer - så snabbt det går att glömma bort var man har handlat *hrm* Jag lär få sitta framför  datorn och lusläsa ett antal webshopar för att få ordning på allt. Men jag börjar med dem som jag vet, det är enklast så!

Tanken är att jag skall ha de små "mapparna" i fotofickor i en pärm, lätt och överskådligt i min pysselhörna. Så vill jag också hitta en bra låda eller box där jag kan ställa dem (några utvalda) och ta med vid pysselträffar. Jag har en jättebra box (till cd-fodralen) som jag brukar ha med mig, och de nya "mapparna" går att ställa i den, men de passar inte perfekt - det blir en massa plats över på ena sidan, som inte funkar att utnyttja riktigt. Men, men - det är ju ett världsligt problem.

Idé och beskrivning till hur jag skulle bära mig åt för att få till den här smarta förvaringen har jag hittat på scrappiz.se, titta HÄR. Det är Emelie (FruSolli) som har skrivit artikeln/beskrivningen och tagit alla instruktiva bilder.

Kram! Stina


dt-kort igen

Ett bara-för-att kort med ett par av Pysselmyrans nya stämplar.
Jag bestämde mig för att använda något ur min växande hög av spillpapper, och det slutade med att jag använde mönstrat papper från tre olika tillverkare. Det funkade ganska bra efter en liten omgång med fluid chalk och med dekorationer ton-i-ton.

image17

Stämplarna är Mus-maja åker skridskor och journaling-bokrulle.

Kram! Stina

Beställningskort

Det här är ett kort som jag har gjort på beställning till en ärtig tjejs 30-årsdag. Det är några veckor sedan jag gjorde det, men jag har inte hunnit visa det ännu. Kortet har i alla fall nått sin mottagare.

image15

image16

Den ursöta stämpeln, som jag tror kommer från Penny Black, tycker jag passade så bra!  Tack för lånet Ulrika! Jag har färglagt med akvarellpennor (och vatten) och förstärkt med glitterlim på klänning och accessoarer. Så har jag blingat med lite svart glitterlim på bokstäverna och några rhinestones (eg. strykstenar från Panduro) på swirlarna.

Idag har jag varit på jobbet igen - skönt att komma tillbaka till verkligheten igen, men jag känner mig fortfarande ruskigt förkyld. Seeg historia det här...

Kram! Stina


Publicerat

Här kommer lite gammalt material, det är faktiskt mina två allra första layouter. När jag började inspirationssurfa och såg alla underbara LO's som fanns i olika gallerier ville jag också testa - men jag vågade inte ta steget från stämpling och kortmakeri till scrapping, av någon anledning. De som känner mig väldigt väl skulle nog säga att det är ett typiskt drag hos mig - att jag vill kunna allt, till och med innan jag ens har försökt. Kanske var det det som hindrade mig, som gjorde att jag inte vågade scrappa "på riktigt".

Hur som helst, när den svenska tidningen Scrapbooking mm skulle starta upp, började jag prenumerera. Helenes (webmosterhelene) skissutmaning inspirerade och fick igång mig! När jag väl hade vågat scrappa, var jag ju tvungen att skicka in också. Och, ja - har ni läst tidningen i vår så kanske ni redan har sett dem, men här vill jag i alla fall visa dem. Jag vill också passa på att tacka Helene (om du ser det här) för att du fick mig att våga scrappa!

Min första layout, gjord efter skissutmaning för mars i Scrapbooking mm (publicerad maj/juni)

image13

Löven är stämpelmotiv från Pysselmyran, som jag har stämplat på scraps av Bazzill och klippt ut till dekorationer, för att förstärka höst-temat i fotona.

Andra layouten, gjord efter skissutmaning för April i Scrapbooking mm (publicerad april)

image14

Fotona på denna LO'n är väldigt suddiga, de är tagna med mobilen och ljuset var inte det allra bästa, men jag tycker att det är lite kul att man kan se hur intensivt barnen spelade.

Kram! Stina

Psst...mina första Tradera-auktioner går ut på onsdag!


Första julkortet - DT-kort för Pysselmyran

Jag gillar verkligen de nya poststämplarna som var med i senaste stämpelsläppet från Pysselmyran. De kommer jag att använda massor. Här har jag använt God Jul-poststämpeln, men de finns för Födelsedag, Mors Dag och Fars Dag också.

Det här är mitt första julkort för i år!

image12

Ibland är det lite kul att inte använda mönstrade papper - här har jag stämplat snöflingor och poststämplar direkt på kortstommen.
Ljuset är från stämpeln "Mus-Olle tänder ljus" men jag klantade mig rejält när jag skulle färglägga och fick klippa bort Mus-Olle, behålla ljuset och tänka om.

Kram! Stina

Rolig post!

Häromdagen fick jag så här rolig post! Visserligen hade jag beställt och betalat alltihop själv, men det är ju inget hinder för att man skall bli glad när det verkligen kommer med posten, eller hur?
Jag är lite sen med att haka på trender - det gäller allt egentligen, kläder, inredning mm...börjar gilla det som "gäller" först när jag har vant mig ordentligt (och det nästan är på väg att bli ute) - iallafall så har jag äntligen hittat och köpt papper med scalloped-kant, och jag passade på att beställa i olika format.

image11

Flossen var bara påfyllning, för den jag hade tog slut plötsligt.
Får se om jag lyckas använda de underbara pappren också - får klappa lite på dem först *ler*

Kram!
Stina - som fortfarande hostar och snörvlar...


Lite synd om mig...

Här sitter jag med världens förkylning , hostar och snörvlar och har feber. Kan inte låta bli att tycka lite synd om mig själv. Familjen har fått åka utan mig till vänner som vi varit bjudna till både igårkväll och nu ikväll, och jag får vara hemma...
Men jag försöker se det positivt, trots allt är det ju inte något "allvarligt" tillstånd (jag är ju ingen man!) och min lilla energi har jag lagt på att sortera i min pysselvrå, så nu får jag snart plats att scrappa igen!

Något av det jag sorterar bort lägger jag ut på Tradera och hoppas att någon annan får nytta av det istället!

Nu skall jag hämta mig en stor kopp te med honung, och krypa ner i TV-soffan...

Kram! Stina

Vänerträffen!

Lördagen för snart två veckor sedan var jag iväg på Vänerträffen - en jättertevlig scrapträff i Karlstad. När vi kom dit fick alla en goodiebag med program (tävlingar och utmaningar) för dagen, presentation av sponsorer, erbjudanden, goodies och grundmaterial till två utmaningar - en tändsticksask och en liten bok som skulle scrappas/altras. I anmälan till träffen kunde man också beställa ett scrapkit och ett stämpelkit, om man ville ha möjlighet att delta i två särskilda tävlingar - och det hade jag ju gjort, såklart. Egentligen hade jag nog inte behövt ta med mig någonting mer än fotografier, lim, QK-tång med dies, sax, skärmaskin och lite dekorationer till träffen, men...ja det blev ju lite mer som åkte med.

Stämpelkitet innehöll ljuvliga nya stämplar från hÄnglar & stÄnglar som var specialdesignade för Vänerträffen! Exklusivt, eller hur? Efter en titt på tävlingsprogrammet insåg jag att stämpelkit-tävlingen skulle avslutas efter det att jag hade åkt hem för kvällen, så jag njöt lite av att titta på stämplarna och beundra dem för att sedan lägga bort dem och koncentrera mig på övriga utmaningar och tävlingar.

Att scrappa tändsticksasken var den utmaning som hade deadline först, så jag kastade mig över den efter att ha hämtat mig en kopp kaffe. Så här blev min ask:

image4 Askens framsida

image5 lite snett från sidan

image6 och baksidan

Jag tror att vi var ett 40-tal tjejer på träffen och de flesta deltog i utmaningen. De var fantastiskt att se vilken variation det var på resultaten - inte en enda ask med samma stämplade motiv - sådan kreativitet! Gissa om det var svårt att rösta på bara två bidrag...

Nästa tävling var den som jag hade beställt scrapkitet till. Spännande att få papper och dekorationer som man inte vet om i förväg hur de ser ut! Materialet kom från Scrapperiet - Annika hade satt ihop läckra papper från Luxe design och Bazzill med dekorationer från Making Memories, American Crafts och Luxe design - inget mer än vad som fanns i paketet fick användas förutom diecuts, stämplar, färg och penna och så foto förstås!
Så här blev min LO:

image10

Och gissa hur överraskad och glad jag blev när min LO hade vunnit omröstningen!!! Av alla otroligt fina och kreativa layouter hade min, ganska enkla LO, fått flest röster - det är så jag ler ända upp till öronen fortfarande!
Vinsten var ett stoooort paket med scrapsaker från Annas Scrapbooking! Jag visar det senare när jag har fotat det.

Efter den glad-chocken (som kvällstidningarna skulle rubricerat det) var det bara ca 45 minuter kvar innan boken skulle vara scrappad och klar *stressigt*
Så här blev mitt resultat - utsidan blev klar, men den är inte så fin på insidan av pärmarna:

image8 Framsidan

image9 och lite från sidan

Sedan började jag på en LO till, som jag inte hann färdigt innan vi skulle styra kosan hemåt.

Jag ser redan fram emot nästa Vänerträff - så trevliga tjejer och så otroligt välordnat! Gott kaffe, godis, fika och lunch - ingenting saknades! Det fanns till och med fyra butiker på plats så man kunde shoppa så mycket man ville och hade råd till.

Viktoria hade med sig sin butik - Papper & Sån't - till träffen, och hon erbjöd mig att åka med henne. Tack snälla Viktoria för trevligt resesällskap och skjuts!

Kram! Stina

Jag har bestämt mig...

Jag funderar över något lämpligt nytt sätt att förvara mina omonterade stämplar på - och jag har bestämt mig för ungefär hur jag skall lösa det. Något liknande det som Emelie (FruSolli) beskrev i sin artikel på scrappiz.se Jag tycker att det var smart och såg praktiskt ut.

Jag har också insett att jag har köpt på mig på tok för mycket stämplar och annat som jag *behöver* för den här hobbyn. Tror att jag måste vara mer selektiv framför allt när jag köper stämplar framöver. När jag har gått igenom det lilla förrådet inför den tänkta omorganiseringen (det lär nog inte bli klart i brådrasket om jag känner mig själv rätt) har jag hittat (visste i och för sig att jag hade dem...) underbara stämplar, från bl a hÄnglar & stÄnglar och Magnolia, som jag inte ens har klippt ut ur gummiarken! Visst är det kul med klubbpaket, men för min del passar det nog bättre att köpa styckevis i alla fall.

Så nu har jag gjort slag i saken! Jag sorterar bort - och jag är stenhård mot mig själv! Här skall inget sparas som *kan vara bra att ha* - bort med det! Du milde himmel så svårt det är....jag har ju bara sån't som kan vara bra att ha och som jag verkligen behöver....eller?!

En liten början i den stora utsorteringen är att jag har lagt ut några små sötnosar till försäljning på Tradera. Håll utkik - det kommer att fyllas på med fler!

Kram!
Stina - som rensar i röran

DT-kort för Pysselmyran

Pysselmyran släppte sin nya kollektion stämplar "Jul & Scrap -07" vid Papperskraftmässan i Partille i helgen som gick!
Jag har mest renklippt, monterat, provstämplat och färglagt under större delen av förra veckan. Jag hade slut på bra stämpelpapper och skaffade mig ett block med akvarellpapper, vilket visade sig vara en lite halvdålig idé... Men, men, man lär av sina misstag. *ler* Något har i alla fall blivit användbart - och här är resultatet hittills!

image2

image3

Stämplarna är;
Övre kortet: Mus-Calle åker skridskor, Kärlekspost och Oval skylt scalloped (stor)
Nedre kortet: Mus-Olle på godisburk (stor)

Nu har jag varit och köpt nytt papper att stämpla på, och hoppas på att det skall funka *mycket * bättre.

Kram! Stina


Oj, så många som har hittat hit!

Så kul att se att så många har hittat hit! Tack snälla ni för uppmuntrande kommentarer och glada tillrop!
Snart kommer det att finnas lite mer att se här - välkomna tillbaka *glad*

Kram! Stina


Grattiskort

Tänkte visa lite av vad jag pysslar med. Börjar med ett gratulationskort till en tjej som fyllde år i våras:

image1

Biet (eller är det kanske en humla?) är en favorit från hÄnglar & stÄnglar. Jag har lagt glitterlim på kroppen - både guldfärgat och svart.
/Stina


Trodde aldrig att det skulle hända...

...men här sitter jag och skriver ett första inlägg i min alldeles egna blogg!
Egentligen vet jag inte varför jag skall blogga, men det är kul att testa i alla fall. Små och stora saker som händer i min vardag blandat med lite kortmakeri och scrapping, kan det intressera?

Hur som helst, det är vad som kommer att finnas på den här sidan - så tar det nog ett tag innan jag har fattat riktigt hur jag skall göra för att få allt att se ut och bli som jag vill *ler*

Välkommen!
Kram! Stina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0