gratulationer och presentkort

Vi hade två viktiga födelsedagar i familjen veckan innan jul.
Först firade min svägerska L en jämn födelsedag och dagen efter blev min bonusmorfar 94 år.
Det är viktigt med ojuliga gratulationskort när man fyller år så nära jul tycker jag!

Detta kortet gjorde jag till L

image52

Jag har klippt ett eget oregelbundet "scalloped"-papper av vit cardstock och stämplat det med swirlar. I övrigt är det bara mönstrat papper, cardstock, blommor,crystalbrads och diecuts-bokstäver. Fluid chalks och streck och prickar med svart och vit penna förstås. Det var riktigt kul att göra det här kortet. Det känns lite "freestyle" trots att det bara är fyrkantiga element på.

Till min bonusmorfar skickade jag detta kortet från mig och mina systrar med familjer

image53

Även på detta kortet är swirlarna de enda stämplarna jag har använt. Jag tycker att det behövs lite bling när man blir 94 år, så blommor med crystalbrads fick dekorera kortet tillsammans med några band. Mönsterpappren kommer från chatterbox, jag har använt både fram- och baksidan av det ena.

Så var det ju den svåra frågan vad jag skulle ge till älskade P i julklapp, det fattades en. Ja, lösningen blev ett presentkort på en tidningsprenumeration. Inte världens roligaste julklapp kanske, men jag kan lova er att önskelistan var inte heller speciellt lång.

Presentkortet till älskade P

image54

Mönsterpapprena är från tre olika tillverkare - Basic Grey, ki memories och chatterbox (baksidan av ett rutigt papper). På bakgrundspappret har jag stämplat några swirlar och paketen på bården är en gammal favoritstämpel från InkyWings, en av mina första stämplar. På alla diecuts - bokstäver, fotohörn och snöflinga - har jag lagt stickles frosted lace, som ser ut som snö och glittrar nästan inte alls. Till slut satte jag dit några rhinestones också.

Kram! Stina


lite pysslat före jul

Lilla J hade feber och hostade i veckan innan jul och jag var hemma och VaBade med henne på tisdag och onsdag.
På tisdagen orkade hon bara vara uppe en liten stund på dagen och hon sov mest. På onsdagen hade lite krafter återvänt och hon hade lust att pyssla! Såklart att hon fick det! Hon har fått några egna stämplar i paketkalendern som hon så gärna ville använda.
Dessa söta små kort gjorde lilla J till sina dagisfröknar. Jag har hjälpt till att styra pappret i skärmaskinen och att biga korten - resten har hon gjort själv! Jag tycker att hon är jätteduktig *stolt* Lilla skruttan som bara är fem och ett halvt år stor!

image50


När lilla J satt och stämplade och klistrade (med mammas fotofix!) passade jag på att scrappa några enkla tändsticksaskar som julklapp till hennes dagisfröknar. Kanske en lite "futtig" julklapp, men jag tror att de får en massa olika små saker, och dessa kan de ju använda och sedan göra sig av med om de skulle vilja.

image51


Jag använde mig bara av olika spillpapper (samma på fram- och baksida), swirlstämpel, blommor, brads och häftklamrar. Och så fluid chalks, textstämpel (magnetstämplar) och svart penna förstås.

Några dagar före jul skickade jag också iväg de små vinsterna (till dem som kommenterat i inlägget "skickar vidare" tidigare i december). Det blev en scrappad tändsticksask och två små änglar att hänga i julgranen. Så här blev de. På bilden syns både fram- och baksida av asken.

image49


Jag hoppas att de har kommit fram till alla sina mottagare nu när postutdelningen fungerar som vanligt igen efter julhelgen - så att jag inte förstör överraskningen för någon.

Kram! Stina

en riktigt god jul

Så är vardagen tillfälligt tillbaka efter en riktigt god jul. Julstämningen infann sig trots vädret. Spöregn är inte kul på jul, men inget att göra något åt.

Hela julhelgen har vi rått om varandra i familjen, träffat barnens morföräldrar, farföräldrar, kusiner, mostrar och fastrar, morbröder och farbröder, goda vänner. Inte alla på en gång och inte på samma ställe. Vi har åkt runt litegrand, men på julafton var vi hemma hos oss och hade en härlig dag. Ingen stress, allt fick ta sin tid men ändå hann vi med allt som hör till; fika med lussebullar och pepparkakor, julmat, Kalle Anka och hans vänner, Jultomten som kom med alla (!) klapparna, Karl-Bertil Jonssons julafton, gröten och mandeln, en massa gott julgodis och pussar under misteln!

Jag har inte varit i närheten av vare sig datorn eller pysselbordet på hela julen. Veckan innan jul gjorde jag några kort och annat som jag kommer att visa upp här i ett eget inlägg - "ska bara" redigera och göra bilderna i rätt storlek först.

Jag hoppas att ni som läser här också har haft en skön jul!

Kram! Stina

vilse i pannkakan

Jag har scrappat lite ikväll!

Vid sjutiden kom jag på att jag skulle försöka mig på veckans skissutmaning på SWEscrapbook. Barnen såg på "Shrek" på TV:n och jag hade nästan två timmar på mig tills utmaningen skulle vara klar och inskickad *tidsoptimist* Självklart hann jag inte färdigt, men jag fick en spark i baken och kom igång. Jag hann få layouten halvfärdig och barnen fick kvällsmat och nattning innan tidsfristen gick ut.

När barnen väl kommit till ro för natten stekte jag några pannkakor, för stora C åker på badresa till Åmål med skolan imorgon och skall ha med sig massäck. Sedan gjorde jag färdigt min layout.

Jag har hittills inte lyckats så bra med att fotografera mina layouter, de blir skeva, suddiga och allmänt konstiga. Dagsljus är ju en förutsättning för att det överhuvudtaget skall bli ett hyfsat resultat, men nu väntar en ny arbetsvecka och jag är inte hemma när det är dagsljus. Jag får väl testa att scanna, tänkte jag *bra idé*

Jag letade upp en bra artikel på scrappiz.se om hur man "stitchar" en scannad LO (läs artikeln här) och scannade min layout i fyra delar eftersom vår scanner bara tar A4-format. Jag öppnade upp Photoshop (Elements 5.0)  och det är nu jag börjar känna mig som vilse i pannkakan... Jag försökte följa tipsen i artikeln, som för övrigt är väldigt instruktiv och bra. Men jag kan inte alls det här bildredigeringsprogrammet och jag har ingen aning om vad jag håller på med egentligen *vilse* Efter att ha hållit på och krånglat fram och tillbaka i säkert en dryg timma, hade jag i alla fall fått ihop en bild på hela layouten *puh*

Så här blev resultatet:
Jag har scrappat utifrån Helénes skiss till skissutmaningen v 50.image48Jag har fått några fula skuggor/ränder i skarvarna mellan de olika sammanfogade bilderna, som jag inte lyckades få bort. Jag undrar om jag inte skall invänta dagsljuset och fotografera layouten i alla fall. Det var himla krångligt att få ihop de scannade bilderna...

Go'natt!
Kram! Stina

i sista minuten

Här sitter jag och skriver julkort i sista minuten. De skall ju vara postade senast idag om de skall komma fram innan jul. Här tömmer posten brevlådorna kl 15:00 på söndagar, så det är dags att lägga på ett kol!

I början av december bestämde jag mig för att skicka "köpekort" i år. Ända sedan jag började stämpla och göra kort har jag skickat minst ett 20-tal egengjorda julkort. Men i år kände jag ingen lust och inspiration till det, kanske för att hela hösten har varit grå och regning...

Vilken tur att det är så lätt att hitta allas nya adresser på sajter som eniro.se det är verkligen en guldgruva! Det är alltid några som har flyttat under det gångna året, så julkortslistan med adresser behöver uppdateras.

Kram! Stina


lite nytt

Jag har gjort några kort under veckan som gick. Det är ju tyvärr fortfarande så att inspirationen inte direkt flödar, men när jag blir "tvungen" så kan jag få ett eller annat ur händerna. Fast då känner jag också ett helt annat krav att resultatet skall bli bra *prestationsångest*. Jag längtar faktiskt efter att kunna/ha lust/ha tid att sitta och scrappa  bara för scrappandets skull, för att jag tycker att det är så himla kul, och bli nöjd med resultatet utan att känna att det måste bli bra...

Nu är jag nöjd med resultatet, men det skulle kännas såå bra att slippa ifrån prestationskraven (mina egna, såklart) under själva scrappandet.

I alla fall, detta är resultatet av veckans mycket sena pysselkvällar.

Först ut är ett "välkommen till världen-kort"

image45


Barnvagnen är en äldre stämpel från Pysselmyran som jag har "pp-at", dvs stämplat på olika papper och klippt ut delarna och limmat på grundmotivet. Lite swirlar band blommor och bling som dekorationer.

Gratulationskort till min bästa väninna som fyllde jämnt i fredags


image46


Här har jag använt min favoritstämpel "grattistext" från Forma Hantverk på tagen och Pysselmyrans datumstämpel bredvid. Såg i galleriet på scrappiz.se någon som kommit på att ange antalet dagar istället för antal år - kommer inte ihåg vem tyvärr - men jag lånade idén, tack! Har även här använt band blommor och bling som dekorationer tillsammans med glitterlim (den prickade cirkeln) och floss. De underbbara mönsterpappren kommer från Luxe design. Kortet är mycket mer turkost i verkligheten, de gröna detaljerna i mönsterpappret tog över intrycket helt efter scanningen *konstigt*

Så ett kort i julkortshögen. Jag gjorde sex stycken av den här modellen


image47


Julgranen och textstämpeln är från hÄnglar & stÄnglars julklubbpaket förra året. Motivet är färglagt med distresser och julgranskulorna har fått rött glitterlim på. Lite swirlar och små små prickar som dekoration.

Nu har älskade P satt på en film, så jag smyger från datorn till TV-soffan och gör honom sällskap.

Kram! Stina

...och vinnarna är... *trumvirvel*

Nu har utmaningen i mitt inlägg "skickar vidare" här nedanför legat ute i en vecka, så jag tycker att det är hög tid att presentera vilka som har antagit utmaningen att föra utmaningen och min blogg vidare i sina bloggar - det är Annika och Ansol!

Jag lovade också att lotta ut en liten present till någon som kommenterade inlägget.

Jag hade förberett fyra stycken små handgjorda presenter att skicka iväg, och två bloggare antog utmaningen.
Alltså har jag två presenter kvar. Så passande då att det var två till som kommenterat inlägget!
Jag har därför inte lottat, som jag lovade, utan jag har bestämt mig för att både Paula och Sussig får var sin present.

Annika och Ansol - jag har meddelat er i en kommentar i era bloggar, Sussig - jag har mailat dig och Paula - jag vet var du bor *ler*

Grattis allihop och tack för att ni kommenterade!

Och till er andra som kommenterat i andra inlägg - jag blir jätteglad för det! Det är så kul att se vilka som tassar förbi här!

Kram! Stina

min layout är på SWEscrapbook!

Så himla glad jag blev när jag fick mail från Helene - hon ville blogga min layout på SWEscrapbook! *hoppar och skuttar* Jag visar den här också.


image44Bilderna är från vår fjällsemester i vintras när lilla J så gärna ville gå i skidskola, men vi inte fick någon plats till henne. Hon var så ledsen, men lärde sig ändå att åka! I slutet av veckan åkte hon i skidskolans stakade bana i backen så mycket hon hann med. Hon till och med kastade sig ur liften mitt i backen för att hinna åka de sista portarna när skidskolepersonalen höll på att plocka in banan!

Jag har scrappat utifrån Helenes skiss för skissutmaningen v 48. En härlig skiss att arbeta med.

Det var den här layouten som spökade lite för mig. Jag tyckte inte riktigt att jag fick balans i den.
Men när jag mätte ut letter-format mitt på sidan blev det mycket lättare att få till det som jag ville. Jag har också inspirerats av alla fina vita layouter som har visats på senare tid, och valde att bara använda en liten remsa rött mönstrat papper, för att balansera lilla J's röda skidjacka, och sedan stämpla med swirlar som bakgrund. Dekorationerna är "ghostshapes" som jag har gjort med hjälp av datorn och OH-film och klippt ut. Den ljusgrå färgen och dekorationerna förstärker den vita vintriga känslan jag ville få fram.

Jag kommer säkert att använda mig av den här skissen fler gånger - gillar den skarpt!

Kram! Stina

hittat

Titta vad jag hittade bland adventspyntet! Vår skylt till Tomten, så att han inte skall missa vårt hus.
Jag hade helt glömt bort att jag hade gjort den och därför blev jag glad och överraskad när den låg så fint nedpackad i adventslådan - den skulle nog ha legat i jullådan egentligen. Undrar varför det skall vara så svårt att packa ner sakerna strukturerat? Antagligen för att man är lite less på julsakerna när det är dags att plocka bort dem och helst bara vill få undan allt.

Såhär ser skylten ut

image42


Skulle ni känna igen den, så har ni nog sett den i scrappiz galleri.

Och här är ett julkort som jag har gjort efter en av Linas skisser


image43


Vill du få en extra liten julklapp i år? Kommentera gärna i inlägget här nedanför - de tre första får varsin liten present av mig - och jag lottar ut en till (utöver de tre första).

Trevlig första advent!
Kram! Stina

skickar vidare

Härom kvällen när jag satt och inspirationssurfade kikade jag in hos Julia och hade turen att vinna ett pris! Så roligt! Tack! Nu skall jag föra hennes blogg vidare - för det är en del av utmaningen.

De tre första som kommenterar detta inlägg får en liten present av mig och skall sedan själva göra likadant i sin egen blogg, alltså ge bort en liten present till den som för bloggen vidare.

Jag kommer också att lotta ut en extra present till någon av er som kommenterar inlägget (utöver de tre första). Så vill du ha chans att få en liten julklapp - lägg en kommentar här. Jag är så nyfiken på vilka som tassar omkring här ibland!

Kram! Stina

RSS 2.0