virkar igen

Jag fick sådan virklust en dag på semestern när det var "inneväder".

Ett nytt filtprojekt är på gång. Lite annorlunda mot mitt förra projekt, men grunden är densamma. "Summer Garden Granny Squares" i olika färger som jag väljer slumpmässigt. Jag använder samma garn och samma färger som till den förra filten, men resultatet kommer att bli helt annorlunda. En ny färg - ljusrosa - har letat sig in i projektet *ler* De två yttersta varven är i ljurosa och vitt på alla rutor.
Denna gången skall jag inte gruppera rutorna till större rutor, utan jag skall sy ihop dem som vanligt, en och en bredvid varandra.

Här kommer ett smakprov:
Jag har hittills virkat drygt 80 rutor (av 150) så jag är lite längre än halvvägs nu.
Men då har jag inte räknat med själva arbetet att sy ihop rutorna till en filt...vilket jag inte direkt ser fram emot...

Det finns flera olika sätt att få ihop rutorna  - man kan virka ihop dem, virka ihop dem under arbetets gång eller sy ihop dem. Jag syr ihop mina rutor, för jag tycker att det blir snyggast så. Det är inte det enklaste eller det snabbaste sättet, men definitivt det som ger snyggast resultat, tycker jag.

Någon gång fram i höst när regnet står som spön i backen (som om det inte gör det nu...) kommer projektet att vara färdigt. Det skall bli mysigt att kura ihop sig under filten med en bra bok!!

Tjingeling!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Det ser fint ut med den vita avslutningen och rosa inslagen. Jag undrar om du får behålla den filten? Lilla J vill ju gärna ha rosa. Men ska du plöja igenom alla böckerna från sommaren så behöver du ha gott och varmt på dig för det lär ta tid. Sköt om dig!

Kram!

2010-08-24 @ 10:33:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0