hurra!

Idag har vår Lilla J fyllt 6 år! 

Hon firades såklart med sång och presenter i morse. Lite överraskad var hon över att få ännu fler presenter, för det var ju "dagisdag" idag, och hon fick sin stora present - en ny stor cykel - redan i lördags. Men det är väl klart att man skall få presenter på sin födelsedag! Och ett mammagjort födelsedagskort *ler*





Som hon har längtat efter att fylla 6 år!

Jag tror att det var i höstas när hon började på dagis, som längtan efter 6-årsdagen tog fart. Det är lite speciella rutiner kring födelsedagar på dagis. Alla barnen har en "ballong" av papper uppsatt på väggen, som de får den dagen de har födelsedag. I morse när vi kom dit hade fröknarna pyntat med ballonger och en stor Alfons-med-paket-figur i papp. Lilla J fick bjuda alla sina dagiskompisar (sin avdelning) på glass (vilket man inte "måste" för dagis har glass som barnen får om inte födelsedagsbarnets föräldrar vill eller kan bjuda).

Innan Lilla J kunde somna ikväll tittade vi på foton från den dagen hon föddes. Bilder på hur liten hon var som alldeles ny bebis och på jättestolta storebror Stora C som inte ens hade fyllt 2 år då. Det blev kvällens "godnattsaga".

Kram! Stina

nygjorda kort

Fick lite flyt i kortmakeriet härom kvällen. Det var lite trögt till en början, men så släppte det och jag fick gjort flera stycken.
Efter lite trixande blev jag till slut nöjd med dem allihop, men två av dem är mina favoriter. Här är hela högen - utan inbördes ordning - som de brukar säga när det är omröstning på TV *ler*

 



clearstamp från design by Peterlina




swirl by rhonna farrer (Autumn leaves)




swirl och poststämpel från Pysselmyran, bokstäver från mm
(knasgt i scannern - kortet är vitt i grunden)



textstämpel från Pysselmyran, swirl by rhonna farrer (Autumn leaves)




stämpel (stjärnflocka) från Pysselmyran




poststämpel från Pysselmyran

Gôtt när det flyter igen. Det kan snart vara dags att scrappa en LO! Lusten har funnits ett bra tag men sedan har det tagit tvärstopp när jag har satt mig ner för att börja...och så har jag hamnat här framför datorn och inspirationssufat istället.

Kram! Stina

fler morsdagskort för Pysselmyran

Idag har jag gjort ett par morsdagskort till med stämplar från Pysselmyran. Såhär ser de ut - ett med mild färgsättning  i guld och bruna toner och ett med klara knalliga färger.





Kram! Stina

vårkoll

Jag håller på att lära mig min nya kamera, så nu fotograferar jag allt möjligt och omöjligt *skrattar*
Panasonic Dmc-Fz8
Det är en sådan här jag har fått! (den heter DMC-FZ8 och nu har jag hittat en bild som faktiskt visar min kamera ;) har bytt ut en tidigare bild)


 


Vitsippor som barnen har plockat!




Äppelblom




Vårkrage




Rabarber




Röda vinbär i blom

Ja, såhär såg delar av vår trädgård ut i närbild förra veckan.

Igår när jag kom hem från jobbet hade jag fått ett "scrappigt" mail som jag blev väldigt glad för *sprickfärdig* 

Kram! Stina 

morsdagskort för Pysselmyran

Nu kvittrar fåglarna och luften är full av härliga dofter från blommor och vårblommande buskar. Om knappt två veckor är det Mors Dag. Det är alltså hög tid att fundera på hur årets morsdagskort skall se ut.

Här är ett morsdagskort för Pysselmyran.

 



Brunt och rosa är fortfarande favoritfärger när jag gör kort ... jag kan liksom inte låta bli *ler*

Ni missar väl inte inspirationsutmaningen i Pysselmyrans blogg ! 

Kram! Stina

strålande sol, fotboll och prinsesskalas

Vilken helg!

Vaknade tidigt i lördags morse av att solen strålade  in genom rullgardinen. Sovrummet badade i ljus, så det var bara att kliva upp och förbereda fikakorg inför dagens stora händelse - Fotbollsmatch för stora C!

Så duktiga de var, allihop! Första gången de spelar match med riktiga matchtröjor, med domare och mot lag från Åmål, Ed och Kroppefjäll - motståndare som de aldrig har träffat tidigare - och så uppträder de som om de aldrig har gjort annat än att spela fotboll *imponerad och stolt* Tänka sig att de vann alla sina fyra matcher!!

Här är ett par bilder från matcherna



Trångt framför motståndarlagets mål!


 



Full fart framåt!



På kvällen var vi till goda vänner och hälsade på i deras sommarstuga, som ligger med en vidunderlig utsikt över en liten sjö. Vi åt gott grillat och kunde sitta ute på deras altan nästan tills klockan blev nio på kvällen, då började det bli lite för kyligt, så vi fick flytta in i stugvärmen.

Idag har lilla J varit på prinsesskalas - så fin i sin blå prinsessklänning, silverglittriga skor och självhäftande silverglittrande örhängen. Prinsessan som fyllde år firades med present och ett prinsessgrattiskort.



Jag har tillbringat eftermiddagen bland ogräsen i trädgården - jisses vad de växer snabbt!
Så har vi haft rabarberpajpremiär till eftermiddagsfikat *gott*

Kram! Stina

piratkort

Härom dagen fick stora C ett häftigt Pirates-of-the-Caribbean-inbjudningskort till ett födelsedagskalas/party på fredagskvällen. Det är bästa kompisen som fyllt år och han fick ett piratgrattiskort tillsammans med presenten.




Jag har lånat stora C's piratstämpel från Panduro och färglagt med distresser. Jag har dekorerat med poststämpel födelsedag från Pysselmyran, ghostshapes stjärnor från Heidi Swapp, QK diecuts, kullänk häftklamrar och fluid  chalk. På "8 år" har jag lagt ett lager 3D-lack efter att jag scannade kortet, det blev rätt läckert. Det mönstrade pappret är ett gammalt från Basic Grey - känns lite lite som en gammal skattkarta tycker jag.

Imorgon (lördag) blir det "fotbollsmorsapremiär". Då skall stora C spela sin första riktiga match. Jag tror att våra killar och tjejer skall spela mot Ed, Åmål och Kroppefjäll - det kan hända att jag har glömt något lag.
Jag och några andra frivilliga mammor skall stå och sälja korv, dricka och kaffe i kiosken som ligger i anslutning till fotbollsplanen. Härligt att det skall bli så fint väder!
Kram! Stina



Kram! Stina

städat i scraphörnan

Jag tog ett tag i scrapröran igen, inte för att rensa ut denna gången, utan för att få plats att faktiskt scrappa lite. Helgen har ju varit minst sagt hektisk, så jag har inte haft tillfälle att sätta mig med mitt pyssel, men lust att scrappa har jag haft. Jag har idéer till ett par layouter, behöver göra några kort - både för eget behov och sådana som jag har lovat att göra.

Det pågår flera kul utmaningar, som jag så gärna skulle vilja hänga på *ler*

Så vad hände när jag har röjt i hörnan, så att jag faktiskt kan se skrivbordet igen? Det tog tvärstopp! Ingen lust, ingen inspiration, inga "bra" foton att scrappa - måste framkalla lite igen *stön* Varför blir det så?

Nåja, jag får glädja mig åt att jag har en välstädad *hrm* scraphörna!

Imorgon får jag gå ut och fotografera våren! Har ju en alldeles sprillans ny födelsedagskamera att lära mig hantera - kul!!

Kram! Stina


tack alla!

Tack för era hälsningar och gratulationer på min födelsedag *glad*
Och tack till hela glada familjen som var här idag med blommor och presenter och glatt humör!
Det var härligt att ha er här!

Kram på er! Stina

jag bara förbereder mig...

Alldeles strax står det "kvinna 40" i min bloggprofil.

Det har jag inte brytt mig så mycket om, om jag skall vara ärlig. Ingen 40-årskris, hittills iallafall. Inte heller har jag känt att jag vill göra något större väsen av den här dagen. Men iallafall, ett "vanligt" familjekalas skall jag ha. Så de senaste dagarna har jag ägnat mig åt förberedelser - olika slags pajer är bakade, tårtor är (nästan) klara, matsilvret är putsat, borden är dukade (saknas bara sista piffet med blommor och servietter) och...vad har jag glömt??

Sista dammsugningen får bli imorgon förmiddag. Då skall också salladen skäras och allt "rassel" städas undan på något lämpligt ställe.

Lite tjuvstart har det ändå varit, jag har fått ett underbart grattiskort med posten igår, älskade P och barnen kom med en ljuvlig bukett igår eftermiddag och idag kom blomsterbud med en blomsteruppsättning från min arbetsgivare och arbetskamrater *glad*

Nu skall jag vila upp mig inför morgondagen!

Kram! Stina 

steg för steg

Vi är med i en friskvårdsaktivitet på jobbet. Vi skall räkna steg och gå 750 km (motsvarar sträckan mellan Malmö och Amsterdam). Alla har fått en stegräknare och om man går i mål innan sista datum har man chans att vinna "resecheckar". Smart sätt att få folk att röra sig!

När jag hade vägt och mätt mig och matat in mina siffror på hemsidan där vi redovisar våra steg, fick jag ett rekommenderat antal steg att gå per dag - 10500 - många, men inte på något sätt ouppnåeligt.

Jobbar man ganska stillasittande, som jag gör, går man ca 5000 steg om dagen utan att röra sig något extra. Lägger man på en promenad på 45 min, går en liten sväng på lunchen och försöker hitta steg i vardagen, är dagens mål lätt uppnått. MEN, efter en vecka drabbades familjen av elaka baciller, så att börja röra på sig mer än vanligt var helt uteslutet. Hostan, tröttheten, snuvan och i viss mån det ömma i halsen och huvudvärken håller i sig - om än lite svagare för varje dag. Snart kanske jag orkar och har lust att ta den där extra promenaden!

Jag har just rapporterat och uppdaterat veckans steg.
Hittills har jag gått 253 km med en snitthastighet på 6928 steg per dag - är knappt halvvägs mellan Rödby och Hamburg - ganska bra marscherat med tanke på att vi har hållt oss i stillhet här hemma.
Skall jag hinna fram till Amsterdam innan den 17 juni? Ja, det återstår att se. Får jobba på ett väsentligt högre stegsnitt per dag i så fall!

Kram! Stina

RSS 2.0